Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tri kola do kraja, a do naslova prvaka još može 12 momčadi

None Foto: YouTube

Slavni Colo-Colo je prvi s 22 boda, a na 12. mjestu je San Luis koji ima 14 bodova. Čileanska Clausura jedno je od najzanimljivijih prvenstava na svijetu u ovom trenutku

Universidad de Chile osvojio je Aperturu, a Clausura će ponuditi pravu dramu u posljednja tri kola. Naime, u Čileu se igraju dva prvenstva. Sudjeluje 16 momčadi, a igra se po 15 kola. Do kraja Clausure ostala su još tri kola, a u posljednjih 270 minuta sezone do naslova može 75 posto lige. Čak 12 momčadi još ima teoretske šanse u borbi za titulu.

Slavni Colo-Colo, za koji igra i bivši nogometaš Dinama Pedro Morales, je prvi s 22 boda tri kola prije kraja. Na 12. mjestu je San Luis koji ima 14 bodova i još ima teoretske šanse u borbi za naslov prvaka. Prvenstvo u Čileu završava 21. svibnja, a kako sad stvari stoje, u posljednjem bi se kolu za titulu moglo boriti četiri-pet klubova.

Posljednjih smo se godina u Europi nagledali dramatičnih završnica. Prvenstva su se odlučivala u posljednjim sekundama, ali situacija iz Čilea je dosad neviđena na našem kontinentu. Valjda će neke stvari biti jasnije nakon ovog vikenda. Iz borbe za naslov bi mogle ispasti tri-četiri momčadi, ali jasno je kako će se drama nastaviti. Između prvog Cola-Cola i devetog Audaxa su samo četiri boda razlike.

Foto: reddit

Komentari (23)
  • Eto di su sada oni ljubitelji engleske lige koji kazu da je najbolja jer puno klubova moze do naslova, pa onda je ova liga najbolja jer najvise klubova moze do naslova.

    3. 5. 2017,   10:20
  • Naravno zanimljiva je situacija,ali ovo je ništa naspram Alžirske lige prije par godina kada 4 kola prije kraja svi klubovi u ligi su još mogli biti prvaci,a i za razliku od Čileanske lige igralo se dvokružno tako da je to još puno teže ostvarivo nego sada u Čileu....a i ima još jedan bolji primjer Rumunjska treća liga 1984 godine ;) ,na kraju prvenstva u 30 kola razlika između 2. i zadnjeg(16.) je bila čak 3 boda ;)

    3. 5. 2017,   10:14
  • čisto sumnjam da 11. i 12. mogu do naslova jer sigurno netko gore igra međusobno. neizvjesnost je posljedica malog broja utakmica i pretpostavljam ujednačenosti ekipa

    3. 5. 2017,   10:17