Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trofejni atletičari treniraju u klubu bez struje, vode i grijanja

None Foto: 7

Mladi vinkovački atletičari iz AK Cibalia redovno su članovi reprezentacije s odličnim rezultatima, no nitko se nije pobrinuo osigurati im uvjete za trening. Teretana je improvizirana, a grijalicu im trener donosi od kuće

Atletski klub Cibalia iz Vinkovaca uvijek je imao atletičare i bacače koji su postizali odlične rezultate, osvajali zlata, bili članovi reprezentacije. Trenutno u klubu ima nekoliko perspektivnih sportaša, iako su uvjeti za treniranje daleko i od prosječnih, a kamoli idealni. U svlačionici, koja je razrušena već godinama, uopće nemaju vodu.

Ne mogu niti oprati ruke poslije treninga, a kamoli se istuširati. Nemaju ormariće za odjeću ili bacačke rekvizite. A najgore je po zimi jer nemaju niti grijanja. Svoju improviziranu teretanu griju grijalicom koju im je trener donio od kuće. Bez obzira na uvjete, oni svaki dan sa smiješkom odrađuju trening, a rezultati ne izostaju - kao financijska podrška.

- Posljednjih nekoliko godina u prvom planu je nogometni klub i njegova borba za ostanak u prvoj ligi. Svi govore kako je sport važan, ali nitko se ne trudi ovoj djeci omogućiti barem pristojne uvjete za treniranje. Većinu troškova pokrivaju roditelji pa djeca često i odustaju. Pozivam građevinske tvrtke i gradske čelnike da nas posjete i vide kako to izgleda - rekla je Mihaela Đekić, jedna od roditelja u klubu.

Glavna uzdanica Cibalije je bacačica kladiva i diska Magdalena Đekić. Učenica 3. razreda Veterinarske škole u Vinkovcima 2016. i 2017. bila je prva na listi Hrvatskog atletskog saveza najboljih rezultata sezone u skupini mlađih juniorki. Dva puta je nastupila za reprezentaciju Hrvatske; na Prvenstvu Balkana 2016. u Srbiji, gdje je osvojila treće mjesto i 2017. u Turskoj gdje je bila četvrta.

Nastupila je na EYOF-u u Gruziji 2015. te bila 14. Još je nekoliko puta Magdalena dobila poziv u reprezentaciju, kao i priznanje grada Vinkovaca za 2015. g. te je proglašena perspektivnom sportašicom grada. Za 2017. g. dobila je nagradu Orion, za postignute izvanredne rezultate u sportu. Također je za 2015. i 2017. g. proglašena najperspektivnijom sportašicom do 18 g. Vukovarsko- Srijemske županije. 

Ove godine Magdalena nastupa u kategoriji juniorki te želi postići normu u bacanju kladiva te osigurati odlazak na Juniorsko svjetsko prvenstvo.

Uz nju, tamo stasaju i drugi atletičari s obećavajućom budućnošću. Mlađa juniorka Andrea Doria Terzić proglašena je lani perspektivnom sportašicom grada Vinkovaca, a trenutno je četvrta na listi Hrvatskog atletskog saveza u bacanju kladiva u svojoj kategoriji.

Prošle godine nastupila je za reprezentaciju Hrvatske na Peteromeču i bila brončana. Tvrtko Rončević perspektivni je kadet koji je trenutno četvrti na listi u bacanju kladiva i diska za kadete. I senior Benjamin Lovrić drži odlično 2. mjesto na listi u bacanju kladiva. 

Obzirom da rezultati i trud članova Cibalije govore sami za sebe, nadamo se da će uskoro dobiti pomoć za uređenje klupskih prostorija. 


 
 
 

Tema: Sport fanatik

Komentari (8)
  • Nema se novaca nazalost, ali se ima za kante sto psi seru i uostalom to nije svlacionca to je šupa gdje se odlaze sve i svasta ima unutra štakora ,zmija , stakla polupana ....... itd sramota , ali svaka cast djeci sto uspijevaju napraviti takve rezultate . Dok se ne postizu neki dobri rezultati nitko ne nece ni obici ali cim ovo procitaju sada ce doci postovani gradonacelnik, zupan ...... naslikaviti se s vama fuuuj

    15. 5. 2018,   06:36
  • Ajd nije sve tako crno, bar struju imaju

    15. 5. 2018,   11:28