Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Troje mrtvih zbog navijačkih nereda na nogometnoj utakmici

None Foto: STRINGER/Social Media/Reuters 9

Uz poginule osobe, sedam je nastrijeljeno i izbodeno. Među njima je dječak. Tri ozlijeđene osobe su u kritičnom stanju , rekla je bolnička glasnogovornica Laura Schoenherr za Reuters

Tri osobe su poginule a desetak je ozlijeđeno u neredima koje su izazvali navijači suparničkih nogometnih klubova u Tegucigalpi, prijestolnici Hondurasa, javlja u nedjelju BBC.

Nasilje je izbilo prije planirane utakmice između momčadi Motague i Olimpije u subotu navečer. Sve je počelo kada je gomila bacila kamenje na autobus momčadi Motague i pritom ozlijedila tri igrača. Sukobi su nastavljeni na Nacionalnom stadionu i izvan njega nakon što su dužnosnici otkazali utakmicu.

- Tri su osobe poginule a sedam je nastrijeljeno i izbodeno. Među njima je dječak. Tri ozlijeđene osobe su u kritičnom stanju - rekla je glasnogovornica bolnice Laura Schoenherr za Reuters.

Više od 10.000 ljudi već je bilo na stadionu kada su počeli neredi. Mnogi su se našli usred stampeda kada je policija bacila suzavac na izgrednike.

Nogometni klub Motagua objavio je na Twitteru fotografije počinjene štete u autobusu te ozlijeđenih igrača u bolnici i okrivio je navijače Olimpije za nerede priopćivši da vlasti to moraju oštro sankcionirati.

(eg)

A spectator reacts from tear gas after three people died in riots before a soccer match when the fans attacked a bus carrying one of the teams, at the National Stadium in Tegucigalpa | Autor: STRINGER Foto: STRINGER Spectators react from tear gas after three people died in riots before a soccer match when the fans attacked a bus carrying one of the teams, at the National Stadium in Tegucigalpa | Autor: STRINGER Foto: STRINGER

Komentari (2)
  • U cudu sam. Zar je moguce?

    18. 8. 2019,   12:09
  • Treba sagraditi arene opet kao što je ova u Pulskoj, pa da je gledateljstvo normalno, da gleda bedake kak se dolje šoraju, a ovako nastrada i onaj običan puk, kao slučajne žrtve.

    18. 8. 2019,   13:30