Obavijesti

Sport

Komentari 13

Trošio u Unitedu kao lud, a sad tvrdi: Ne trebaju mi pojačanja

Trošio u Unitedu kao lud, a sad tvrdi: Ne trebaju mi pojačanja
1

Nadam se da sada nema većeg navijača Spursa od mene. Chelsea je prošlost. Da, slavna prošlost, ali ipak prošlost. Sada nitko ne želi pobjeđivati više od mene, rekao je Jose Mourinho...

VIDEO

U svome stilu ušetao je u press salon pun novinara koji su ga se zaželjeli. Koliko god vam smetao Jose Mourinho (56) i njegova arogancija, morate priznati da je bilo poprilično dosadno bez njega. Sa sjajnim uspjesima tijekom prošlosti utabao je sam sebi put prema najvećim klubovima, a novi klub na čiju fotelju je zasjeo je sad Tottenham.

Nije ga bilo skoro godinu dana, ali Jose je bezbrižno živio. Naime, United ga je otpustio u prosincu prošle godine i morali su mu isplatiti odštetu od čak 20 milijuna eura. Eh, Spursi su znali da iznos mora biti dvoznamenkasti kako bi ga privukli u svoje odaje, pa su mu pokazali cifru od 17.5 milijuna eura godišnje i odmah su ga osvojili.

-  Napredovao sam. Moram vjerovati u to da sam sada drugačiji trener. Nisam samo gubio vrijeme u ovih skoro godinu dana otkako nisam na klupi. Analizirao sam, pripremao se, razmišljao. Kao trener nikada ne gubite svoj DNK, imao sam vremena promisliti o mnogim stvarima. Radio sam pogreške tijekom svoje karijere. Nemojte me pitati koje su to, ali bilo ih je. Neću raditi iste pogreške, radit ću nove pogreške - kazao je Special One na početku pressice.

Nismo ga vidjeli skoro godinu dana, što se promijenilo?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Sada sam emotivno jači. Opušten sam, motiviran, spreman podignuti igrače. Spreman sam ih podržati, ovdje sam zbog njih, a ne zbog sebe.

FILE PHOTO: Premier League - Liverpool v Manchester United

Tottenham ove sezone igra, blago rečeno, loše. U Premier ligi su na 14. mjestu i snovi o naslovu su miljama daleko. Momčad je demoralizirana i u jako lošem stanju i stoga je za očekivati da će se Mou baciti u zimski šoping kako bi doveo pokoje pojačanje. Ali zna i on sam da to neće tako lako ići.

Predsjednik Spursa Daniel Levy je poznat kao jako štedljiv čovjek, ili ako baš hoćete, kao škrtica. Prije nego što iskešira za igrača 40 milijuna eura, on mora bar 100 puta razmisliti, a i sam Mourinho zna koliko je tvrd pregovarač. Real je za vrijeme njegove ere uporno slao ponude za Modrića i Balea, a Levy je popustio tek kad je shvatio da neće moći dobiti onoliko koliko on traži. 

Na suprotnoj strani, portugalski stručnjak je poznat kao veliki potrošač. Tijekom karijere je na transfere potrošio preko milijardu eura, a u Unitedu je u dvije i pol godine 'spiskao' 35 milijuna eura. No Mourinho sada tvrdi da njemu ne trebaju pojačanja, što je ipak nešto što prvi put čujemo od njega. Možda čovjek baš toliko vjeruje aktualnom rosteru ili pak u svoje sposobnosti.

FILE PHOTO: Champions League - Group Stage - Group H - Juventus v Manchester United

- Najveći dar za mene neće biti bogata košarica, već su to igrači koji su ovdje. Ne trebaju mi pojačanja, moram se samo bolje upoznati s aktualnim kadrom.

Novinari su ga priupitali i za izjave koje je dao prije par godina. Tada je trenirao Chelsea te je rekao da nikada ne bi mogao voditi Tottenham. To se pak sad promijenilo.

-  Bilo je to prije no što ću biti smijenjen u Chelseaju. Nadam se da sada nema većeg navijača Spursa od mene. Chelsea je prošlost. Da, slavna prošlost, ali ipak prošlost. Sada nitko ne želi pobjeđivati više od mene - zaključio je Mou.

Moramo priznati da nam je malo i falio. Ta njegova osobnost je zaista posebna, a upravo zbog toga su ga Spursi i doveli. Prve rezultate njegovog rada bi trebali vidjeti u subotu kada Spursi igraju protiv West Hama.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka