Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Trpaju' Zvezdine dečke, igraju u muškoj ligi, cijeni ih i Lovren

None Foto: ŠN Maksimir 24

'Curice ne znaju igrati nogomet' čista je laž, a djevojčice iz NK ŠN Maksimir to potvrđuju. Pobjednice međunarodnih turnira, igračice u muškoj konkurenciji, proparale su i mrežu Crvene zvezde...

Nemaju konkurencije među curama pa su im odredili da igraju s dečkima. No, cure iz Maksimira nemaju s tim problema, dapače, pomažu muškim ekipama zabijati golove, a u ligi među muškim klubovima, na prvom mjestu tablice su one - Vučice s Maksimira. 

'Vučica' zabila dečkima Crvene zvezde

Budući da ženski nogomet u hrvatskoj još uvijek nije pretjerano razvijen, ne postoji ženska liga u sklopu ZNS-a pa djevojčice se natječu s dečkima. Četiri djevojčice ove škole igraju za muške momčadi i ondje imaju itekako bitnu ulogu. Tako je Petra Balabanić (9) zabila golčinu iz voleja muškoj ekipi Crvene zvezde na turniru u Sloveniji (nap.a. dres s brojem 18). Utakmica je nažalost završila remijem, ali Petri će ovaj pogodak zasigurno ostati u lijepom  sjećanju jer je ona zapravo igrala također za mušku momčad.

Foto: ŠN Maksimir

Inače, na tom su turniru sudjelovali i 'klinci' Dinama, Hajduka, Rijeke, Olimpije, Partizana i drugih poznatih klubova s ovih prostora. Nažalost, Vučicama je na put stao splitski klub, a na turniru je na kraju slavila momčad Dinama.

Klara Štefanek (12) sudjelovala je na kampu u organizaciji New York City FC.  te osvojila City Challenge Winner award, dok je Lorena Tomašić (10) proglašena najboljom igračicom međunarodnog turnira.

-  Imale smo djevojčice koje su bile dvije, a neke i tri godine mlađe od ostalih. To je bila konkurencija za 2007. godište, a mi smo igrale čak i s  2010. - govori nam trenerica "Vučica", Damjana Goluža. 

Foto: ŠN Maksimir

Cijeni ih i Dejan Lovren

Hrvatski nogometaš i trenutačni igrač Liverpoola, Dejan Lovren, također prati rad Vučica. Na kraju posljednje sezone posjetio ih je i proveo dan s njima zaigravši  nogomet kako bi im pokazao koliko je truda potrebno za postizanje velikih rezultata. 

Foto: ŠN Maksimir

Na međunarodnim turnirima bore se s dečkima

Osim što sudjeluju, naše Vučice postižu i značajne rezultate kako na nacionalnim tako i na međunarodnim natjecanjima.

- Među svim osvojenim peharima i medaljama nama su ipak najdraži 4.mjesto na međunarodnom turniru u Beču gdje smo kao jedina ženska ekipa nastupile u konkurenciji dječaka iz čak 5 zemalja te osvajanje je međunarodnog turnira za djevojčice uz potpunu dominaciju, stopostotni učinak te gol razliku 17-1 - hvali trenerica svoje djevojčice.

Na travnjacima škole nogometa Maksimir trenutno igraju tri grupe djevojčica koje broje oko 40 polaznica, a raspon godina kreće se od 4 godine do 12.  Na posljednjem sastanku sa Zagrebačkim  nogometnim savezom stiglo im je i priznanje uz riječi pohvale kako je njihov projekt ženskog nogometa i ženske akademije svijetla točka ženskog nogometa u Gradu Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj.

Foto: ŠN Maksimir

Komentari (12)
  • Haha, što sve novinari neće učiniti za klik više...🤣

    2. 12. 2019,   18:54
  • Trpaj zvezdu, bravo cure, nist cudno za Hrvate i Hrvatice 💪💪💪💪💪!

    2. 12. 2019,   21:27
  • Bravo cure

    2. 12. 2019,   20:15