Obavijesti

Sport

Komentari 31

Tsitsipas u suzama dočekao kraj: Izbacio sam Rafu Nadala

Tsitsipas u suzama dočekao kraj: Izbacio sam Rafu Nadala
1

Samo dva tjedna prije Roland Garrosa, gdje ide po 12 titulu, Rafa Nadal ispao je u polufinalu ATP Madrida od Grka Stefanosa Tsitsipasa 6-4 2-6 6-3. A na tribinama je Feliciano Lopez predstavio prelijepu zaručnicu

VIDEO

Za početak, da znate o kakvom je tenisaču riječ. Stefanos Tsitsipas je u posljednjih 10 mjeseci pobijedio  Novaka Đokovića, Rogera Federera i Rafaela Nadala. No pobjeda protiv potonjeg bila je nešto senzacionalno. U prethodna tri susreta protiv Nadala Tsitsipas nije osvojio ništa. Baš ništa. Niti jedan set. Na njihovom posljednjem meču na Australian Openu, posljednji set je završio 6-0. 

Jednom su se sastali i na zemlji, a ni tada Grk nije imao previše šanse. Završilo je 6-2, 6-1.  Uglavnom, trebao je to biti lagan zalogaj za Nadala, tim više jer igra pred svojom publikom, do vrha ispunjena dvorana cijeli je susret igrala s Nadalom. Prvi set dobio je Grk 6-4, a kad je Nadal u drugom povikao "Vamos" i dobio 6-2, cijela dvorana je 'eksplodirala'.

ATP 1000 - Madrid Open

U tim trenucima Nadal je izgledao kao tenisač koji može izgubiti jedino ako ostane bez reketa. U tim trenucima, to će vam dobro oslikati, tečaj na pobjedu Nadala bio je 1-10, na Tsitsipasa - 12! U tim trenucima, morate biti jako čvrsti u glavi i prilično neustrašivi da pobijedite Nadala u njegovoj dvorani, pred njegovim navijačima, i to nakon što vas je pomeo 6-2. 

ATP 1000 - Madrid Open

- Morao sam pokazati mentalnu disciplinu. Znao sam da u tim trenucima moram iskoristiti svaki poen, svaku situaciju koju mi Rafa pokloni jer je on takav tenisač da ne daruje puno - rekao je Tsitsipas

ATP 1000 - Madrid Open

U trećem setu vodio je 3-2 i servirao. No Nadal je imao 15-40. Dvije break lopte. Cijela dvorana ponovno je ustala i zagrmila. I tu je opet Tsitsipas bio na teškom ispitu. A onda prvo forhend winner, pa izlazak na mrežu, pa opet forhend i na kraju je očistio crtu za četiri poena u nizu i vodstvo 4-2. Tu se vidjelo koliko je Grk jak, tu se vidjelo da je Nadal u strahu. Imao je Tsitsipas i 5-2 i servirao za meč. No Nadal mu je uzeo servis, bilo je 5-3 i opet dvorana na nogama. Može li se Rafa vratiti?

ATP 1000 - Madrid Open

Nažalost po njih, nije mogao. Tsitsipas mu je opet uzeo servis, treći u setu. A trebali biste zaista dobro razmisliti da se sjetite kad je Nadal posljednji put izgubio tri servisa u setu. Na zemlji. U Španjolskoj. Osvajač 17 Grand Slam turnira morao se nakloniti 20-godišnjem Grku. Uistinu, bila je to njegova večer. 

A na tribinama je bio i veliki zavodnik Feliciano Lopez, koji se pojavio sa zaručnicom Sandrom Gagom.

MADRID OPEN TENNIS 2019. NADAL v WAWRINKA.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani