Obavijesti

Sport

Komentari 22

Tu nitko ni s kim ne razgovara: 'Ma mi se nismo sporazumjeli!'

Tu nitko ni s kim ne razgovara: 'Ma mi se nismo sporazumjeli!'
1

Definitivno se radi o manjku komunikacije između njih samih, to se ni na koji način nije odrazilo na odnose unutar delegacije i misije. Mi ne ulazimo u unutarnje probleme saveza, kažu u HOO-u

VIDEO

Došlo je do krive interpretacije, sve je to malo napuhano ispalo. U nedostatku komunikacije između mene i glavnog trenera oko utrke na 50 km, došlo je do nesporazuma, rekao je hrvatski skijaš trkač Krešimir Crnković.

Zoran Skender, glavni trener hrvatske nordijske reprezentacije je otišao kući nekoliko dana prije završetka Zimskih olimpijskih igara i tako uskratio Crnkoviću servis skija prije planiranoga završnog nastupa na 50 kilometara. A zbog njega je od ekipnog natjecanja odustala i Vedrana Malec...

- Nadam se da ću ipak nastupiti. HOO i naš skijaški savez nisu bili u potpunosti upoznati s problemima oko moje utrke na 50 km, ali u razgovoru s njihovim predstavnicima, dogovorili smo se da će oni pokušati riješiti skije i opremu za servisiranje. Imamo cijeli dan i nadam se da se situacija pozitivno riješiti - dodao je Crnković.

Skijaško brukanje! Trener uzeo servis za skije, Krešimir izvisio
Skijaško brukanje! Trener uzeo servis za skije, Krešimir izvisio

Nije bilo razloga da čovjeka ne pustimo kući

O cijelom problemu očitovao se i Damir Šegota, šef hrvatske olimpijske misije u Pyeongchangu.

- Trener svakog sporta odgovaran je za nastup njegovih sportaša. HOO osigurava logističku potporu prije i tijekom Igara. Prije nekoliko dana trener zamolio me da se ranije vrati kući, odnosno čim završe natjecanja u njegovom sportu - rekao je Šegota i dodao:

- Plan je bio nastupiti još i u ekipnom sprintu i Crnković na 50 km, no po njegovoj izjavi, oba ekipna sprinta su otkazana. Ne znam zbog čega jer mi se ne bavimo razlozima zbog kojih netko starta ili ne.

Skender je, tvrdi Šegota, rekao kako za Crnkovića nije bio predviđen nastup na utrci 50 kilometara?!

- Budući da je tako, odobrio sam mu raniji povratak kući, budući da 'team leader' ostaje s preostala tri sportaša. Nije bilo nikakvog razloga da čovjeka ne pustimo kući jer su završili svoje nastupe. I inače se dan, dva ili tri nakon što završe s natjecanjima ide kući, tako funkcioniraju svi na ZOI-ju.

Nije istina da je otišao bez našega znanja

- Razgovarao sam i s Crnkovićem, znam da je razmišljao nastupiti ili ne, vjerojatno je i tu dio problema, ali to može odlučiti tek dan prije, dakle u petak. Ponudio sam mu pomoć i preko kolega sam mu osigurao servisera. Međutim on nema ni skije za tu disciplinu, pokušat ćemo i to riješiti tijekom dana. Posuditi, kupiti, što već - objašnjava Šegota i na kraju ipak priznaje pogreške u komunikaciji.

- Definitivno se radi o manjku komunikacije između njih samih, to se ni na koji način nije odrazilo na odnose unutar delegacije i misije. Mi ne ulazimo u unutarnje probleme saveza iako je očito da tu postoji određeni jaz, problemi koje oni moraju riješiti između sebe.

- Nažalost, sve je kulminiralo s ovakvom situacijom, neželjenoj za sve nas u hrvatskom sportu. Mi u misiji sad pokušavamo riješiti problem tako da ćemo Crnkoviću, ako zaista želi nastupiti u utrci na 50 km, što ja i dalje ne znam, pokušati osigurati i skije i servisera tako da nesmetano može nastupiti u subotu - zaključuje Šegota.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda