Obavijesti

Sport

Komentari 24

Tucak: Bilo je velike boli i tuge, ali mi smo stalno na postolju

Tucak: Bilo je velike boli i tuge, ali mi smo stalno na postolju
1

Bila su ovo teška dva dana, neću reći najteža u mom životu, ali bilo je sve puno boli i tuge. Uspjeli smo se izdići zahvaljujući našim dečkima. Španjolska? U sportu nema lošeg dana, uvijek postoji razlog poraza

VIDEO

Hrvatski su vaterpolisti s 10-7 pobijedili Mađarsku u borbi za broncu na SP-u u Južnoj Koreji, a hrvatski izbornik Ivica Tucak očekivano je blistao od sreće.

- Momci su zaslužili još jedno odličje, bronca na SP-u, to je nešto veliko. Svi sportaši znaju što je biti treći na svijetu i prije svega se želim zahvaliti svojim momcima - počeo je Tucak pa nešto ozbiljnije nastavio:

- Sjajni su to momci. Ovih 48 sati iza nas su jedni od najtežih u mom životu, međutim vidjeti danas ovakvu reakciju tih momaka, s ovakvim srcem i željom da se uzme ova medalja, da se izvučemo iz te tuge i boli koju smo imali, to je za mene fascinantno. To je za mene vrjednije od bronce i bilo čega. Moram reći hvala dečkima. I hvala mojim suradnicima koji su mi pomagali da prođemo kroz sve ovo. Presretan sam. Na vrhu smo ponovo. Medalja oko vrata sedmi puta za redom. To nema nitko. Mi imamo. Za mene je ovo sjajan rezultat za hrvatski vaterpolo, cijelo ljeto je bilo fantastično i Svjetska liga i SP... Kao iskusan sportaš i trener neću reći da smo protiv Španjolaca imali loš dan, u sportu ne postoji loš dan, uvijek postoji neki razlog poraza. Analizirali smo, neki se odgovori već nameću, ali u miru ćemo detaljno analizirati tek sad nakon povratka kući - rezonirao je.

'Sad po vizu za Tokio'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatske je vaterpoliste pogodio poraz protiv Španjolaca, a Tucak je morao psihički podići momčad.

- Kad bi netko znao što su ova dva dana, netko tko nije u sportu to ne može pojmiti, ovako reagirati nakon te utakmice... To čini veliku razliku između velikih ekipa i onih koje to nikad neće biti. Zato i jesmo uvijek na postolju. Mi smo krema, vrh svjetskog vaterpola i zato sam sretan što sam na čelu ovakve reprezentacije. Neće uvijek biti zlato, ali mi smo uvijek tu, na postolju. Nije to medalja koju smo sanjali, svaki dan se budili s tim zlatom, danas smo trebali igrati finale, međutim sport je svijet upravo zbog toga što nudi ovakve osjećaje, diže te u nebesa, pa baca u ponor.

Cijela ekipa djelovala je odlično. Marko Bijač zabilježio je 11 obrana, dok je Maro Joković ponovo bio najbolji igrač među Barakudama sa 100 postotnom realizacijom i šest golova. 

- Igra u obrani je bila fantastična kao i cijeli ovaj turnir. Marko izvrstan na golu. I ono što je prošlo on je kupio. Jokoviću je vjerojatno ovo najbolja igra u karijeri, ovo što je Maro danas odigrao, ja kao izbornik moram reći - kapa dolje. Naravno, uz pomoć svih suigrača. Presretan sam. Mislim da smo odigrali jednu sjajnu taktičku utakmicu, znajući gdje će nam prijetiti najveće opasnosti. Sve u svemu sjajno odigrano.

Idući zadatak je osigurati Olimpijske igre u Japanu. Vizu za Tokio možemo kupiti već na idućem Europskom prvenstvu.

- Stavili smo broncu oko vrata, idemo se odmoriti i prvi cilj je izvaditi vizu za Tokio - počeo je izbornik pa dodao:

- Olimpijske igre su uvijek kruna. Imamo dva zlata s OI-a, a moja je da opet igramo finale. Imamo kvalitetu, imamo snagu, a ono najbitnije je da svi to zajedno živimo, imamo zajedničko srce. Mi smo sanjali zlato, mi smo se s time budili i zato nas je 'ubio' poraz od Španjolaca. Nažalost ovaj put nismo uspjeli, ali bit će još prilika - završio je Tucak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka