Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tucak oštar prema sucima: Pa to je bilo ubojstvo za naš sport

None Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL 12

Na kraju smo izgubili jer više nismo nikoga imali. Od sredine posljednje četvrtine više imali niti jednog igrača. Kako će tek izgledati u Tokiju s 11 igrača, pitao se izbornik nakon utakmice koju je Hrvatska izgubila 10-11

Odigrali smo vrhunsku utakmicu. Zadnji smo im gol poklonili, rekao je Ivica Tucak nakon poraza hrvatskih vaterpolista od Srbije.

Domaćin je bio bolji za samo jedan gol. Završilo je 11-10. Naši s igrači vodili gotovo čitav susret, ali Srbi su se uspjeli odvojiti krajem treće i početkom četvrte četvrtine.

- Na kraju smo izgubili jer više nismo nikoga imali. Od sredine posljednje četvrtine više imali niti jednog igrača. Ne želim komentirati suđenje. Ako krenemo tim smjerom, ne znam gdje ćemo stići. Ne znam koliko je ukupno bilo isključenja, ali to je ubojstvo za ovaj sport. Kako će tek izgledati u Tokiju s 11 igrača? - rekao je Tucak.

Beograd: Hrvatska protiv Srbije u Super finalu FINA Svjetske lige PRVI PORAZ Barakude izgubile u Beogradu, Srbi pljeskali hrvatskoj himni

Utakmica na Tašmajdanu je prošla bez ijednog incidenta. Domaća je publika nakon intoniranja 'Lijepe naše' zapljeskala. Pohvalio je sjajnu atmosferu i izbornik.

- Bila je to lijepa utakmica u predivnoj atmosferi. Čestitam publici u Beogradu na korektnom navijanju za svoju državu, ne vrijeđajući ni u jednom trenutku moju reprezentaciju - kazao je.

Hrvatska je u prvom kolu pobijedila Kazahstan, a u četvrtak igra posljednju utakmicu trećeg kruga protiv Australije. Srbija je prva u našoj skupini sa šest bodova, Hrvatska i Australija imaju po tri boda, a Kazahstan je bez bodova. U četvrtfinale idu sve reprezentacije, a poredak nakon utakmica po skupinama odredit će parove nokaut faze.

Komentari (12)
  • Mislim da je bilo oko 40 isključenja

    20. 6. 2019,   12:29
  • Siguran sam da odgovorni vide i znaju za SRAMOTU SUĐENJA...ali dok mi šutimo i NIŠTA ne poduzimamo, godinam se ponavlja isto...i nije tako samo u vaterpolu !

    20. 6. 2019,   11:47
  • ma fućkaš vaterpolo, to je sport kojeg aktivno, i za ozbiljno, igra deset, ajde, dobro.... možda jedanaest (ako!) zemalja na svijetu. Potpuno isto kao i rukomet.

    20. 6. 2019,   08:15