Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tucak: Utakmica protiv Srbije je vaterpolo klasik, motiv više

Tucak: Utakmica protiv Srbije je vaterpolo klasik, motiv više
1

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da danas u svijetu nema veće utakmice od one u kojima igraju reprezentacije Hrvatske i Srbije

VIDEO

Hrvatski izbornik vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak najavio je utakmicu protiv jake selekcije Srbije.

- To je vaterpolo klasik, a za nas nema većeg motiva od spoznaje da ćemo u srijedu u Nišu pred više od 2.000 gledatelja igrati protiv aktualnih olimpijskih pobjednika i europskih prvaka. Svjesni smo da ni mi ni reprezentacija Srbije još nismo u optimalnoj formi, a znamo da ćemo i mi i oni izboriti plasman  na  završni turnir Svjetske lige, ali opet su te utakmice pune naboja - kazao je Tucak naglašavajući da za ovu akciju nije pozvao ozlijeđenog vratara Marka Bijača i još nedovoljno oporavljenog beka Ivana Buljubašića.

Sutra na put zrakoplovom u Beograd, a onda autobusom u Niš putuje 13 igrača koji će  u srijedu u trećem kolu D skupine Svjetske lige igrati protiv Srbije. to su: vratari: Ivan Marcelić i Mate Anić, centri: Luka lončar i Josip Vrljić, braniči: Andro Bušlje, Marko Macan i Marino Čagalj te napadači: Maro Joković, Xavi Garcia, Loren Fatović, Anđelo Šetka, Lovre Miloš i Ante Vukičević.

- To su meni najdraže utakmice jer u njima nemaš što izgubiti. Moramo biti oprezni na početku da nam se ne ponovi polufinale  Europskog prvenstva kada su poveli sa 3-0 i tu prednost nismo  u preostale tri četvrtine uspjeli dostići - kazao je prvi centar reprezentacije Luka Lončar.

Njegovo mišljenje dijeli i mladi reprezentativac Lovre Miloš koji smatra da će to biti teška utakmica. 

- Bit će to prava muška utakmica u kojoj bi domaćini mogli imati veći pritisak koji će rasti što mi više budemo držali utakmicu u egalu - rekao je Miloš.

Utakmica Svjetske lige između Srbije i Hrvatske igra se 12. prosinca u 17.30 sati na niškom bazenu Čair koji prima 2000 gledatelja. 

- Ove godine se išlo objedinjavanje europske i svjetske lige. Tako će se na završni turnir plasirati dvije prvoplasirane momčadi iz četiri skupine  koje će izboriti plasman na završni turnir Europa kupa, s koje će četiri ponajbolje ostvariti sudjelovanje na završnom turniru Svjetske lige.  Nema sumnje da će se na tom turniru naći Hrvatska i Srbija jer  Rumunjska nije protivnik koja bi u ovoj skupini mogla ugroziti ove dvije reprezentacije - kazao je potpredsjednik HVS-a Perica Bukić koji je naglasio da će se pobjednik završnog turnira  Svjetske lige direktno plasirati na Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

 Bukić je najavio i da će se uzvratni susret između Hrvatske i Srbije igrati u ožujku iduće godine u Sisku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica