Obavijesti

Sport

Komentari 37

Fotografija rasplakala milijune: 'Emiliano, tvoja Nala te čeka...'

Fotografija rasplakala milijune: 'Emiliano, tvoja Nala te čeka...'
4

Kad se preselio u Nantes 2015. godine, Emiliano Sala bio je sam u novom gradu. Dobio je psa Nalu. Avion u kojem je bio Sala pronašli su na dnu Engleskog kanala. Pas svaku večer gleda u daljinu i čeka

VIDEO

I Nala te čeka, napisala je Romina Sala, sestra Emiliana Sale, argentinskog nogometaša koji je nestao na putu iz Nantesa prema Cardiffu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:13

Nakon dva tjedna na dnu Engleskog kanala pronađena je olupina aviona u kojem je bilo jedno tijelo, za drugim još tragaju. U avionu su bili Sala i pilot Dave Ibbotson.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:55

I dok su istražitelji odustali, nogometaševa obitelj nije. Skupili su novac za privatnu potragu i pronašli su avion. Čeka se da se vrijeme popravi kako bi mogli izvući olupinu ili barem tijelu koje je unutra, a koje su vidjeli preko podvodne kamere. 

Mračna tajna britanskog pilota: Jednom već skrivio pad aviona
Mračna tajna britanskog pilota: Jednom već skrivio pad aviona

Obitelj se i dalje nada, iako je, kako kažu iskusni istražitelji, nada da je Emiliano živ ravna čudu. Jedan od onih koji se nadaju i koji nikad neće odustati je Nala, pas koji je živio s Emilianom u Nantesu. Nala je sad s Emilianovom sestrom Rominom. Svake večeri Nala stane ispred praga, smiri se i gleda u daljinu. 

Pas i čovjek, nešto posebno

Kad se prije četiri godine preselio u Nantes i počeo igrati za tamošnjeg prvoligaša, Emiliano Sala živio je sam. Ubrzo je dobio vjernog prijatelja. Emiliano je na potpis ugovora za Cardiff išao sam, ali čim je sve sredio, spakirao je kofere i vratio se za vikend u Nantes jer se brinuo za psa Nalu. Planirao ga je povesti u Wales. Otišao je u klub pozdraviti se sa suigračima i sjeo na avion.

Sestra je trebala srediti papire kako bi se Emilianu i Nala pridružila u novom klubu.

Nažalost, Emiliano nikad nije stigao u Cardiff.

Vaha: Salu nikako ne možemo prežaliti, to je baš veliki šok...
Vaha: Salu nikako ne možemo prežaliti, to je baš veliki šok...

Pas i čovjek, čovjek i pas. To je stvarno nešto posebno. Ljubav bez fige u džepu. Za takvu, bezuvjetnu ljubav kakvu četveronožni ljubimac iskazuje prema svom vlasniku, mnogi kažu da se ne može usporediti s nečim sličnim. 

Koliko je samo takvih primjera... Možda i najpoznatiji je onaj iz Japana o Hachiku, vjernom psu koji je gazdu svaki dan pratio na posao do željezničke stanice u Shibuyi. Vlasnik je doživio srčani udar i preminuo je na fakultetu na kojem je radio, a Hachiko je nastavio dolaziti svaki dan sljedećih devet godina.

Čekao ga je na istom mjestu u isto vrijeme. Uginuo je na tom kolodvoru na kojem su napravili i spomenik kao podsjetnik na bezuvjetnu ljubav i odanost. I slučaj Nale i Emiliana sličan je primjer. 

Slika tužnog psa kako čeka svog vlasnika da se vrati, a čekat će ga do kraja svog života, rastužila je milijune ljudi koji su je vidjeli na društvenim mrežama. Ne možete, jednostavno, na ovo ostati hladni. Vjerni pas čeka gazdu da se vrati. Čekat će ga po vrućini i hladnoći, po suncu i oluji, njemu je svejedno.

On će čekati..

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića