Obavijesti

Sport

Komentari 58

Tužna večer velikog šampiona: Gdje se izgubio moćni Bastian?

Tužna večer velikog šampiona: Gdje se izgubio moćni Bastian?
1

Schweinsteiger je u Brazilu bio alfa i omega na travnjaku, prepredeni general i nogometni intelektualac, pravi gospodin u kopačkama. U zadnje dvije godine daleko je od tog nivoa...

VIDEO

Sve u životu ima svoj kraj, isto je i u nogometu. Neki to predvide pa se na vrijeme povuku poput Philippa Lahma, a neke pregazi vrijeme pa ih dočeka tužan kraj. Nezahvalno je za veličinu poput Bastiana Schweinsteigera upotrijebiti tako grub opis, iako njegovo djelovanje na terenu to bolno otkriva.

Jedan od najvećih igrača Njemačke u povijesti, povijesti koja je kroz različite generacije etabilirala plejadu izrazitih svjetskih klasa poput Kaisera Franza, Matthäusa, Rummeniggea, Gerda Müllera, Mire Klosea ili Phillipa Lahma, 'udario' je u zid. Poprilično tužno bilo ga je gledati protiv 'tricolora' na Velodromeu u Marseilleu.

Pokorio je svijet, pa je Ana 'pokorila' njega

Njegove nogometne godine (31) nisu kritične, čini se kako su neke druge stvari pod znakom pitanja. Mnogi će reći, fatalna Ana Ivanović potisnula je Schweinijev nogometni motiv u drugi plan što je posljedično utjecalo i na fizičko stanje, pa danas Bastian nije niti sjena igrača kakav je bio prije samo dva ljeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U jesen 2014. stiže službena potvrda njemačko-srpske romanse, vrlo brzo poslije njemačkog osvajanja Mundijala u Brazilu. Na opremi je nosio čak i srpsku zastavu...

Dvije godine poslije, Nijemce kao kapetan na francuskom Euru predvodi Bastian Schweinsteiger, danas igrač Manchester Uniteda. Na europsku nogometnu smotru stigao je poslije mučne sezone u Engleskoj prožete konstantnim ozljedama, upisao je tek 18 nastupa uz jedan gol za 'crvene vragove'.

Čitave se sezone mučio s povratkom forme, a od njega se očekivao liderski doprinos na sredini terena, identičan onom prije dvije godine u Brazilu. Schweinsteiger je bio alfa i omega na travnjaku, prepredeni general i nogometni intelektualac, pravi gospodin u kopačkama.

VIDEO: Schweinijeva nogometna perfekcija, Brazil 2014.

Svjetsko prvenstvo koje je tadašnji Bayernov veznjak odigrao u Brazilu čista je perfekcija, bez ikakvog pretjerivanja. Uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme, nepogrešiv u proigravanjima, čvrst u duelima te neumoran trkački blistao je brazilskim stadionima.

'Izraubani' Basti pokušao se spremiti za ovogodišnji Euro, mada se više prostora posvećivalo priči o njegovom vjenčanju s prelijepom srpskom tenisačicom Anom Ivanović. Tko će doći na vjenčanje i moraju li uzvanici potpisati rigorozne ugovore oko objave lokacije te iznošenja informacija o svadbi u javnost bacalo je u drugi plan Bastianov nogomet.

Veliki rekord obilježio je tužnom predstavom

Tako i djelovao protiv Francuske, poput nebitnog faktora. Igrač od kojeg smo navikli na dominaciju, pravovremene startove u duelima uz konstantno nametanje figure i diktiranje tempa se izgubio.

U jučerašnjem polufinalnom ogledu protiv 'tricolora' kapetan 'elfa' bio je najslabija figura i to baš u svom rekordnom nastupu. Naime, Schweinsteiger je upisao 38. nastup na velikim reprezentativnim natjecanjima, najviše od svih igrača u povijesti.

Obilježio ga je naivno napravljenim penalom, nevidljivošću na terenu uz kašnjenje u bloku prilikom drugog gola Francuza.

Germany v France - EURO 2016 - Semi Final

Pravi, stari Bastian bi odigrao bez najmanje pogreške meč od krucijalne važnosti za isključivo pobjedničke ambicije aktualnih svjetskih prvaka. No, nažalost, pravog Bastiana više nema. Fatalna Ana zna gdje se skriva...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna