Obavijesti

Sport

Komentari 73

Luka Modrić: Najviše me boli način na koji primamo golove

Luka Modrić: Najviše me boli način na koji primamo golove
1

Vatreni su izgubili utakmicu protiv Engleske (2-1) i ispali iz elitnog ranga Lige nacija. Nakon svih uspjeha ove sezone, teren su napustili uzdignute glave i uz pljesak navijača

VIDEO

Nismo dobro izgledali u prvih 20 minuta, možda je to posljedica umora od utakmice protiv Španjolske. Kasnije smo bili bolji, kod 1-0 smo imali šansu riješiti utakmicu i onda naivno primimo golove iz prekida. To najviše boli u ovom porazu. Ajde, da smo ih primili iz igre, OK, ali ovako... No bez obzira na poraz, možemo biti ponosni - rekao je Luka Modrić, nakon 2-1 poraza od Engleske.

Hrvatska je ispala iz Lige nacija, sad slijede kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

- Koju god skupinu dobijemo, nemamo se razloga nikoga bojati. Pokazali smo da se imamo snage suprotstaviti svakome, da nitko nije nadmoćniji. Moramo na Euro - rekao je Luka kojeg su oduševile mlade snage, Vlašić i Brekalo:

- Jako sam zadovoljan s njima, pokazali su da su s pravom ovdje. Donijeli su nam novu energiju, a to nam je trebalo.

Vida: Primamo glupe i jeftine golove

- U sedam minuta smo baš nesretno primili dva gola. Sreća nas je možda bila nagradila protiv Španjolske, a sada otišla na drugu stranu. Ništa, sada se trebamo usredotočiti na iduće kvalifikacije za Europsko prvenstvo - rekao je nakon utakmice Nikola Vlašić.

Mladi Vlašić uskočio je u prvih 11 umjesto Rakitića i na terenu proveo svih 90 minuta.

- Svakome je san igrati na Wembleyu, to je mitski stadion, no žao mi je rezultata. Drago mi je što sam prvi put nastupio u startnoj postavi za Hrvatsku i nadam se da će ih biti još mnogo. Englezi su me iznenadili u prvih pola sata, nisu nabijali loptu kada smo im igrali presing nego su čitavo vrijeme odigravali loptu, stvarno su dobra momčad. U tih prvih pola sata smo bili sretni jer smo mogli primiti gol ili dva, ali poslije smo došli sebi i poveli - rekao je Nikola i dodao:

-. No u sedam minuta smo baš nesretno primili dva gola. Sreća nas je možda bila nagradila protiv Španjolske a sada otišla na drugu stranu. Ništa, sada se trebamo usredotočiti na iduće kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Domagoj Vida rekao je kako su 'vatreni' u prvom poluvremenu imali dosta sreće jer Englezi nisu iskoristili svoje šanse, a osvrnuo se na mnogo primljenih golova iz prekida.

- Sigurno je da primamo puno golova iz prekida, morat ćemo jako puno raditi na tome, već u ožujku kada se opet okupimo. Naš izbornik Dalić će to analizirati te sam uvjeren da ćemo naći rješenje kako prestati primati glupe i jeftine golove. Imali su oni izglednijih šansi iz igre te nisu uspjeli zabiti pa su nam zabili iz tih prekida - zaključio je stoper Bešiktaša i zahvalio navijačima:

- Ovo je lijepa godina, ostat će nam u prekrasnom sjećanju, nažalost nismo ju uspjeli završiti pobjedom, posebno na ovaj dan. Hvala navijačima što su došli u ovolikom broju u London. Čuli smo ih čitavo vrijeme. Nadglasali su domaću publiku. Hvala im. Hvala i svima onima koji su bili uz nas ispred televizijskih ekrana.

Heroj protiv Španjolske nije bio zadovoljan terminom odigravanja utakmice i smatra kako su umor i pad koncentracije bili presudni.

- Loše smo ušli u utakmicu, Engleska je puno bolje otvorila susret te stvorila nekoliko prilika. Naš umor je bio očit, nismo mogli igrati kako smo htjeli. No pred kraj prvog poluvremena smo počeli igrati, imali neke šanse, a drugo poluvrijeme smo počeli puno bolje. Zabili smo gol pa imali prilike i da povećamo to vodstvo, te završimo utakmicu no na kraju...koncentracija... i njihova svježina su možda presudili - rekao je Tin Jedvaj.

Danas je u nekoliko navrata odlično reagirao Lovre Kalinić, ali ni to nije bilo dovoljno da na kraju pobjeda ne ode u engleske ruke. 

- Tužni smo, ali sve je to nogomet. Došli smo ovdje po pobjedu i prvo mjesto, ali težak protivnik je napravio svoje. Sad nam slijede veoma bitne kvalifikacije, ali trebamo držati glavu gore. Svi s nestrpljenjem čekamo ždrijeb i novo okupljanje reprezentacije - zaključio je reprezentativni golman. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka