Obavijesti

Sport

Komentari 6

Tyson Gay: Čuo sam samo dobre stvari o Zagrebu...

Tyson Gay: Čuo sam samo dobre stvari o Zagrebu...
1

Američki sprinter Tyson Gay na 60. Memorijal Borisa Hanžekovića dolazi kao najbrži sprinter ove sezone. Miting će se održati prvog rujna

VIDEO

Dolazak najbržeg čovjeka ove sezone Tysona Gaya na Hanžekovićev memorijal službeno su potvrdili organizatori IAAF World Challenge Zagreb 2010 mitinga. Tako će 'Hanžek' 60. obljetnicu proslaviti zajedno s jednim od najboljih trkača današnjice na kratkim stazama.
- Čuo sam samo dobre stvari o Zagrebu. Nadam se lijepom i toplom vremenu te brzoj stazi - obratio se Gay hrvatskoj javnosti preko organizatora mitinga.
O kakvoj se veličini radi pokazuje i Gayeva nedavna pobjeda na mitingu u Stockholmu kad je prekinuo dvogodišnji pobjednički niz jamajčanskog 'kralja sprinta' Usaina Bolta. Američki sprinter apsolutno je dominirao ove sezone na dionici 100 metara. Trostruki svjetski prvak iz Osake trčao je 9.78 sekundi što je najbrže vrijeme ove sezone. Gay je američki rekorder i drugi najbrži trkač današnjice s 9.69 sekundi, a ove sezone je pažljivo birao mitinge. Zagrebački 'Hanžek' tek je peti miting ove sezone na kojem će nastupati.
Nagađalo se da je za njegovo dovođenje trebalo isplatiti 100 do 150 tisuća dolara što je direktorica mitinga Ivana Brkljačić oštro demantirala.
- Nije točno da se cijena dolaska Tysona Gaya u Zagreb kreće između 100 i 150 tisuća dolara. Nagradni fond objavljen je na internetskoj stranici mitinga. a ostali dogovori oko naknada za pojedine atletičare su poslovna tajna i ne objavljuju se javno. Mogu samo reći da dovođenjem Tysona Gaya nismo probili planirani proračun za natjecateljske troškove. Žalosna sam da se na ovakav način u javnost plasiraju informacije koje nisu točne - izjavila je Brkljačić na konferenciji za novinare.
Ulaznice za atletski spektakl, koji će se održati 1. rujna u Športskom parku Mladost na Savi, mogu se kupiti od 13 do 19 sati na ulazu u Park po cijeni od 20 kuna za istok, 50 za zapad i VIP loža za koju treba izdvojiti 200 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...