Obavijesti

Sport

Komentari 5

U Dubravi otkriven prekrasan mural posvećen Ivanu Turini

U Dubravi otkriven prekrasan mural posvećen Ivanu Turini
1

Ivan Turina preminuo je 2. svibnja 2013. godine. Srce mu je stalo kucati u snu u stanu u Stockholmu gdje je igrao za AIK. Švedski navijači mu u svakoj utakmici od tada pjesmom odaju počast

VIDEO

Prošlo je šest godina otkako nas je napustio Ivan Turina. Nesretnog 2. svibnja 2013. godine stigla je vijest da je sjajni golman, još bolji čovjek preminuo u snu u 33. godini od zatajenja srca u svom stanu u Stockholmu.

Svake godine od tada 2. svibnja u Zagreb stižu navijači njegovog posljednjeg kluba, AIK-a.

Tako je i ove godine. Šveđani su doputovali u Zagreb, a u Turininom kvartu Dubravi sudjelovali su u otkrivanju prekrasnog murala njemu u čast.

Hrvatski div ostao je u sjećanju navijačima velikog švedskog kluba zbog sjajnih obrana, ali prije svega zbog ljudskih kvaliteta.

Godine prolaze, ali uspomenu na Turinu ne blijede. Navijači AIK-a su najzaslužniji za čuvanje uspomene na njega. Na svakoj utakmici u 27. minuti igre kreće pjesma i skandiranje Ivanu u čast, a na tribinama je uvijek transparent posvećen hrvatskom golmanu.

AIK je bio Turinin osmi klub u karijeri. U znak sjećanja švedski će klub u četvrtak postaviti spomen ploču u svojim prostorijama.

Debitirao je za "modre" u Londonu protiv Fulhama 22. listopada 2002. godine u 2. kolu Kupa UEFA, nakon toga je odigrao još 98 službenih nastupa, a sezonu 2005/06. je završio rekordom u ligaškim minutama bez primljenog pogotka. Bio je na posudbama u Kamenu i Osijeku, a 2007. godine je preselio iz Zagreba u Grčku. Nakon dresa Škode nosio je dres Lecha iz Poznana. U Dinamo se vratio nakratko 2010. godine, ali je brzo otputovao u AIK, gdje je, unatoč velikoj tragediji, postao besmrtan.

U Stockholmu je živio sa dvije kćerkice i suprugom Senkom koja je bila trudna kada je stigla tužna vijest. Maleni Bruno rodio se tri i pol mjeseca nakon tatine smrti.

Navijači su se i ove godine sjetili Turine na društvenim mrežama.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener