Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'U Hajduku mi je bilo najgore, to je bilo nešto kao mobbing...'

None Foto: Borna Filic/PIXSELL

Tada nismo bili prvaci, pa se išlo na smanjivanje ugovora i ja na to nisam pristao. Kasnije sam bio kažnjavan, suspendiran, morao sam trčati po Marjanu, prisjeća se splitskih dana Dario Jertec...

Već sam nekoliko puta isticao da je razdoblje u Hajduku bilo najgore u mojoj karijeri. Nešto najgore što se može dogoditi mladom igraču koji se treba razvijati i igrati.

Tako se svojih dana u Hajduk sjeća današnji kapetan Varaždina Dario Jertec. Za Hajduk je imao 16 nastupa i postigao jedan gol.

Nakon poraza 2-1 od Rijeke na otvaranju 1. HNL, pred nogometašima Varaždina je drugi hrvatski velikan. Na stadion Varteksa nakon osam godina u nekoj natjecateljskoj utakmici dolazi Hajduk (nedjelja, 20 sati). Prva momčad “bijelih”.

Za Hajduk je od 2008. do 2010. godine nastupao kapetan Varaždina Dario Jertec, danas 33-godišnjak, koji je i protiv Rijeke pokazao da je još klasa.

Stigao je kad je trener bio Goran Vučević, kasnije su se izmjenjivali treneri i išlo se na smanjivanje klupskog budžeta.

Zagreb: Utakmica 2. HNL, NK Hrvatski dragovoljac i NK Varaždin | Autor: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

- Iste godine nismo bili prvaci, išlo se na smanjivanje ugovora i ja na to nisam pristao. Kasnije sam bio kažnjavan, suspendiran, trčao sam po Marjanu, to je bilo nešto kao mobbing - prisjetio se Jertec tih vremena.

- Tad su se valjda promijenila četiri trenera. Nešto slično kao danas u Hajduku. Iako je Hajduk velik klub, i cijela atmosfera u Splitu oko Hajduka. To je teško opisati - dodao je Jertec, koji je vrlo optimističan prije susreta sa svojim bivšim klubom.

- Igramo prvu utakmicu pred domaćom publikom, koja će biti naš 12. igrač. Imamo velik motiv i očekujemo prve bodove u prvenstvu - rekao je kapetan Varaždina, koji je u karijeri, osim za Varaždin i Hajduk, igrao za Dinamo, Rijeku, Čakovec, saudijske klubove Al Taawon, Hajer i Al Faisaly, kuvajtsku Quadsiju i slovenski Zavrč.

Na otvaranju 1. HNL, protiv Rijeke, Varaždinci su na početku bili pod dojmom i igrali su defenzivno.

- Prije utakmice protiv Rijeke nismo ni bili svjesni koliko možemo. Čak 80 minuta igrali smo defenzivno, no sad nas čeka drukčija utakmica. Moramo igrati ofenzivnije, ambicioznije i vjerujem da imamo kvalitetu za nadigravanje s Hajdukom - zaključio je Jertec.

Komentari (91)
  • Barem te nisu istukli na ulici kao neke. Dobro si prosao. 😄

    28. 7. 2019,   07:38
  • Realno tko je god za hajduk potpisao je propao sto se karijere tice.

    28. 7. 2019,   09:08
  • To je bilo kao da igraš za seljačku zadrugu kao i danas

    28. 7. 2019,   07:42