Obavijesti

Sport

Komentari 91

'U Hajduku mi je bilo najgore, to je bilo nešto kao mobbing...'

'U Hajduku mi je bilo najgore, to je bilo nešto kao mobbing...'
1

Tada nismo bili prvaci, pa se išlo na smanjivanje ugovora i ja na to nisam pristao. Kasnije sam bio kažnjavan, suspendiran, morao sam trčati po Marjanu, prisjeća se splitskih dana Dario Jertec...

VIDEO

Već sam nekoliko puta isticao da je razdoblje u Hajduku bilo najgore u mojoj karijeri. Nešto najgore što se može dogoditi mladom igraču koji se treba razvijati i igrati.

Tako se svojih dana u Hajduk sjeća današnji kapetan Varaždina Dario Jertec. Za Hajduk je imao 16 nastupa i postigao jedan gol.

Nakon poraza 2-1 od Rijeke na otvaranju 1. HNL, pred nogometašima Varaždina je drugi hrvatski velikan. Na stadion Varteksa nakon osam godina u nekoj natjecateljskoj utakmici dolazi Hajduk (nedjelja, 20 sati). Prva momčad “bijelih”.

Za Hajduk je od 2008. do 2010. godine nastupao kapetan Varaždina Dario Jertec, danas 33-godišnjak, koji je i protiv Rijeke pokazao da je još klasa.

Stigao je kad je trener bio Goran Vučević, kasnije su se izmjenjivali treneri i išlo se na smanjivanje klupskog budžeta.

Zagreb: Utakmica 2. HNL, NK Hrvatski dragovoljac i NK Varaždin

- Iste godine nismo bili prvaci, išlo se na smanjivanje ugovora i ja na to nisam pristao. Kasnije sam bio kažnjavan, suspendiran, trčao sam po Marjanu, to je bilo nešto kao mobbing - prisjetio se Jertec tih vremena.

- Tad su se valjda promijenila četiri trenera. Nešto slično kao danas u Hajduku. Iako je Hajduk velik klub, i cijela atmosfera u Splitu oko Hajduka. To je teško opisati - dodao je Jertec, koji je vrlo optimističan prije susreta sa svojim bivšim klubom.

- Igramo prvu utakmicu pred domaćom publikom, koja će biti naš 12. igrač. Imamo velik motiv i očekujemo prve bodove u prvenstvu - rekao je kapetan Varaždina, koji je u karijeri, osim za Varaždin i Hajduk, igrao za Dinamo, Rijeku, Čakovec, saudijske klubove Al Taawon, Hajer i Al Faisaly, kuvajtsku Quadsiju i slovenski Zavrč.

Na otvaranju 1. HNL, protiv Rijeke, Varaždinci su na početku bili pod dojmom i igrali su defenzivno.

- Prije utakmice protiv Rijeke nismo ni bili svjesni koliko možemo. Čak 80 minuta igrali smo defenzivno, no sad nas čeka drukčija utakmica. Moramo igrati ofenzivnije, ambicioznije i vjerujem da imamo kvalitetu za nadigravanje s Hajdukom - zaključio je Jertec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani