Obavijesti

Sport

Komentari 7

U HNL stigao kralj Instagrama: Dalić obožava saudijskog tigra

U HNL stigao kralj Instagrama: Dalić obožava saudijskog tigra
1

Momčad novog prvoligaša NK Varaždina pojačao je saudijski veznjak Jamal Bajandouh koji posjeduje i britansku putovnicu. Njegovim dolaskom u HNL Moharrami je izgubio titulu 'kralja Instagrama'

VIDEO

Mnogima ništa nije bilo jasno kada su vidjeli najavni video NK Varaždina u subotu u večernjim satima. Naime, Varaždinci su u spektakularnom videu najavili dolazak novog pojačanja. U kadru tigar pa fenomenalni potezi saudijskog veznjaka Jamala Bajandouha (26)... Ovakav način promidžbe do sad nije viđen u našoj ligi!

Varaždine - predstavljamo vam naše novo pojačanje! // Varaždin - we present you our latest addition to the team!

Objavljuje NK Varaždin u Subota, 13. srpnja 2019.

Na stranu igračke kvalitete Bajandouha koje će tek potvrditi, ili neće. Puno prašine podigao je transfer jednog nogometaša s Bliskog Istoka u HNL.

Jamal Bajandouh zadnji je vezni, stigao je slobodan igrač nakon raskida ugovora sa saudijskim Al-Ittihadom u kojemu je proveo čak šest godina. Seniorsku karijeru počeo je u sadašnjem engleskom prvoligašu Bournemouthu gdje je igrao za U-21 momčad, kratko je bio i u engleskom niželigašu Bashleyu, a potom se vratio u svoju domovinu. Odigrao je i jednu utakmicu za A reprezentaciju Saudijske Arabije, a sada će leđa čuvati varaždinskom kreativcu Dariju Jertecu (33) koji Bajandouha poznaje još iz vremena dok je i sam igrao u toj zemlji za Faisaly, Taawon i Hajer.

Ima i britansku putovnicu, a to nije nevažno. Olakšat će mu to put do nekog transfera u bolje europske lige, ako se pokaže. Britanska putovnica još je uvijek na cijeni, unatoč Brexitu.

U Al-Ittihadu trenirao je pod paskom Slavena Bilića, dobro ga poznaje i hrvatski izbornik Zlatko Dalić koji u Saudijskoj Arabiji ima status ikone, a upravo je na njegovu preporuku i došao u Varaždin te se odmah po potpisu za novog hrvatskog prvoligaša svojim fanovima pohvalio slikom na Instagramu sa Zlatko Dalićem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

اجتماع مع المدرب زلاتكو داليتش 👌🏼🤫

A post shared by جمال باجندوح | Jamal Bajandouh (@jamal_bajandouh) on

Sam pogled na njegov Instagram profil odaje nevjerojatne podatke. Pa taj Jamal ima 792 tisuće pratitelja! Varaždin ima 47.000 stanovnika, a ovaj čupavi Saudijac skoro 17 puta više fanova. Njegov dolazak u HNL najteže će pasti Dinamovu Irancu Sadeghu Moharramiju koji je sada izgubio titulu HNL 'kralja Instagrama'.

Iranac je na 'samo' 566 tisuća pratitelja, a do dolaska Bajandouha držao je rekord.  U Dinamo je stigao prošlog ljeta iz najpopularnijeg iranskog kluba Persepolisa za koji se vjeruje da ima 60 milijuna navijača (u zemlji od oko 82 milijuna stanovnika). Igrao je tamo zapaženo i dobro, a Dinamu ga je preporučio Branko Ivanković.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😊

A post shared by Sadegh Moharrami (@sadegh.moharami) on

Moharrami je u to vrijeme bio U23 reprezentativac svoje zemlje, a popularnost mu je rapidno skočila dolaskom u Dinamo u kojem je ipak dočekan s dozom skepse. Ponajviše zbog Alija Karimija, također Iranca, koji se sezonu prije nije proslavio u Dinamu, a bome ni u Lokomotivi.

Dolaskom u Dinamo porastao je i u očima iranskog izbornika Carlosa Queiroza te je u nešto više od pola godine prikupio četiri nastupa za selekciju Irana. 

Ipak, Dinamu se samo zbog imidža kluba isplati Iranca držati u rosteru jer čovjek ima pratitelja kao svi prvotimci zajedno što nije nevažno, pogotovo na velikom azijskom i bliskoistočnom tržištu.

Za usporedbu, najbolji igrač Dinama Dani Olmo ima 'samo' 57 tisuća pratitelja, Mario Gavranović ima 15 tisuća, a Irancu približno može parirati tek Dominik Livaković koji ima 119 tisuća pratitelja i aktivan je na društvenim mrežama.

Drugi najpopularniji igrač HNL-a do sada je, pomalo iznenađujuće, Farouk Miya (21) iz Gorice sa 195 tisuća pratitelja. Miya je reprezentativac Ugande i tamo uživa ogroman ugled. U 30 nastupa zabio je 11 golova za reprezentaciju, bio je u belgijskom Standardu i kotira kao najveći potencijal te afričke države od 44 milijuna stanovnika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇺🇬

A post shared by Farouk Miya (@faroukmiya17) on

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka