Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Lisabonu nema velikog piva, a treba paziti na džeparoše...

None Foto:

PUT U LISABON Što neugledniji restoran, to je hrana bolja. Meni, u koji, uz obrok, idu kava i piće, stoji oko 70 kuna, otkriva nam Toni Pepić (41), Hrvat iz Lisabona...

Opća euforija za Lisabonom! Nakon veličanstvene Dinamove pobjede na uzvratni susret sprema se više od 3000 Dinamovih navijača. U prodaji su i ulaznice, koje koštaju 185 kuna.

- Lisabon je prelijep grad, no isto tako vrlo opasan. Mnogo je džepara i treba biti vrlo oprezan - otkriva nam Toni Pepić (41), Hrvat iz Zagreba koji je 12 godina živio u Lisabonu.

Za Lisabon kažu da nije skup, da je grad u kojem se možete dobro najesti za samo 10 eura.

- Ma i za manje. Cijeli meni košta između 10 i 12 eura, ali u meni su, osim glavnog obroka, uključeni kava i piće. Negdje ulazi i desert. U Lisabonu je pravilo da, što restoran neuglednije, da ne kažem ružnije, izgleda, to vam je hrana bolja. Tamo se hrane lokalci, a ručati se može za 50-70 kuna, i to bilo koju ribu. Riba i morski plodovi su im vrlo jeftini, a svakako bi trebalo probati bakalar, koji u Lisabonu spravljaju na tisuću načina - objašnjava nam Toni.

Naravno, navijači kao navijači, najviše interesa pokazuju za kvalitetu i cijenu piva.

- Kod njih nema piva od pola litre, svi piju malo pivo od 0,25 litara. Ako tražite veliko pivo, dobit ćete 0,33. U kvartovskim kafićima može se naći pivo i za pet kuna, a prosječna cijena je oko deset kuna. Ali pivo je puno jače nego hrvatsko, pa se lako možete opiti od četiri mala piva - kaže Pepić, koji će također na utakmicu.

- Dinamovac sam, ovo se ne propušta - kaže Toni.

Na stranici Dinama počele su prijave za ulaznice, a traju do nedjelje, 10. ožujka, do 18 sati. Cijena ulaznice za navijače Dinama je 185 kuna, a u Lisabonu se neće moći kupiti ulaznice za gostujući sektor.

- Portugalci su ljudi velika srca. Vrlo su gostoljubivi i, ako ih respektirate, spremni su vam sve dati, slični su nama. Ne vole provokacije, u tom su slučaju spremni na sve. Simpatiziraju Hrvate jer smatraju da smo slični. I, da, ludi su za nogometom jer im je to sve. U ostalim sportovima nemaju neke rezultate, recimo, atletika i hokej na koturaljkama su sportovi u kojima im dosta dobro ide - kaže Toni.

Portugalska policija je opasna, engleski huligani pokušali su raditi probleme i loše su se proveli. Bili su pretučeni.

Komentari (20)
  • Vidim u članku put s autom košta 3200kn ,a avion 3300kn. Isplati se autom ako se taj iznos podjeli na 2-3-4 čovjeka . Isplatilo bi se i kombijem za najam i onda 7-8 navijača. U kombi stane i više sanduka žuje.

    9. 3. 2019,   09:04
  • Piva je ok ali u Lisabonu je puno isplativije piti vino koje je jeftino, a kvalitetno. Portugal je dosta liberalan prema drogama...budite oprezni s likovima koji nude hašiš u centru Lisabona...često prodaju čaj umjesto hašiša.

    9. 3. 2019,   08:36
  • Sigurno ce dzeparosi udariti na BBB heheheheh

    9. 3. 2019,   08:35