Obavijesti

Sport

Komentari 20

U Lisabonu nema velikog piva, a treba paziti na džeparoše...

U Lisabonu nema velikog piva, a treba paziti na džeparoše...
1

PUT U LISABON Što neugledniji restoran, to je hrana bolja. Meni, u koji, uz obrok, idu kava i piće, stoji oko 70 kuna, otkriva nam Toni Pepić (41), Hrvat iz Lisabona...

VIDEO

Opća euforija za Lisabonom! Nakon veličanstvene Dinamove pobjede na uzvratni susret sprema se više od 3000 Dinamovih navijača. U prodaji su i ulaznice, koje koštaju 185 kuna.

- Lisabon je prelijep grad, no isto tako vrlo opasan. Mnogo je džepara i treba biti vrlo oprezan - otkriva nam Toni Pepić (41), Hrvat iz Zagreba koji je 12 godina živio u Lisabonu.

Za Lisabon kažu da nije skup, da je grad u kojem se možete dobro najesti za samo 10 eura.

- Ma i za manje. Cijeli meni košta između 10 i 12 eura, ali u meni su, osim glavnog obroka, uključeni kava i piće. Negdje ulazi i desert. U Lisabonu je pravilo da, što restoran neuglednije, da ne kažem ružnije, izgleda, to vam je hrana bolja. Tamo se hrane lokalci, a ručati se može za 50-70 kuna, i to bilo koju ribu. Riba i morski plodovi su im vrlo jeftini, a svakako bi trebalo probati bakalar, koji u Lisabonu spravljaju na tisuću načina - objašnjava nam Toni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naravno, navijači kao navijači, najviše interesa pokazuju za kvalitetu i cijenu piva.

- Kod njih nema piva od pola litre, svi piju malo pivo od 0,25 litara. Ako tražite veliko pivo, dobit ćete 0,33. U kvartovskim kafićima može se naći pivo i za pet kuna, a prosječna cijena je oko deset kuna. Ali pivo je puno jače nego hrvatsko, pa se lako možete opiti od četiri mala piva - kaže Pepić, koji će također na utakmicu.

- Dinamovac sam, ovo se ne propušta - kaže Toni.

Na stranici Dinama počele su prijave za ulaznice, a traju do nedjelje, 10. ožujka, do 18 sati. Cijena ulaznice za navijače Dinama je 185 kuna, a u Lisabonu se neće moći kupiti ulaznice za gostujući sektor.

- Portugalci su ljudi velika srca. Vrlo su gostoljubivi i, ako ih respektirate, spremni su vam sve dati, slični su nama. Ne vole provokacije, u tom su slučaju spremni na sve. Simpatiziraju Hrvate jer smatraju da smo slični. I, da, ludi su za nogometom jer im je to sve. U ostalim sportovima nemaju neke rezultate, recimo, atletika i hokej na koturaljkama su sportovi u kojima im dosta dobro ide - kaže Toni.

Portugalska policija je opasna, engleski huligani pokušali su raditi probleme i loše su se proveli. Bili su pretučeni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje