Obavijesti

Sport

Komentari 3

U maloj dvorani na rubu grada Kauboje sprema Jurina balada

U maloj dvorani na rubu grada Kauboje sprema Jurina balada
1

Čim je započeo trening hrvatskih rukometaša, Igor Vori spustio je zvučnik na parket male dvorane na rubu Kölna i pustio veliki hit Jure Stublića "Bili cvitak". Brazilci su se, za to vrijeme, zagrijavali uz sambu

VIDEO

Školska dvorana na rubu Kölna. Nećete je pronaći bez GPS-a. A možda ni s njim. Dok su u luksuznoj Lanxass Areni istrčavali Francuzi i Španjolci, u školskoj dvorani istrčavali su Hrvati. Ako ništa drugo, bezopasnija je od luskuzne dvorane. Jer, dok u Lanxass Areni na vas, pitajte golmana Španjolske, može pasti led reklama, u Bergische Ringu ta je opasnost u startu eliminirana jer - nema toga što vam može pasti na glavu - osim košarkaške table.

Pokretanje videa...

01:03



Igor Vori, direktor reprezentacije, spustio je na početku rastezanja zvučnik i kako su Domagoj Duvnjak i društvo počeli trenirati, tako se iz zvučnika počelo oriti "Ptico moja, mladih krila, visoko mi letiš ti, mene zove domovina, slobodna ćeš ostati"... Pjevušili su igrači veliki hit Jure Stublića "Bili cvitak" pripremajući se za Brazil, utakmicu koju moramo pobijediti. 

Za to vrijeme ležerni Brazilci kao da su u Rio de Janeiru. Ne samo da zaobilaze dvoranu i trening, riječ koja im je očito nepoznanica, barem u Kölnu, već su i odjeveni kao da su na Copacabani.

Dok je naš stožer bio do grla zakopčan u debelim i toplim jaknama, jer je termormetar u hotelu pokazivao nula "celzijanera" uz vjetar koji daje osjećaj kao da je pet stupnjeva ispod nule, Brazilci su razvukli osmijeh od uha do uha odjeveni u kratke hlačice i majicu kratkih rukava. Sa njihovog zvučnika treštala je brazilska samba i da je kojim slučajem pored njih bila neka navijačica vjerojatno bi i zaplesali. 

I dok će Hrvatsku danas doći gledati 10.000 Hrvata, Brazilce toliko ljudi neće, vrlo vjerojatno, gledati ni u domovini.
Za Brazilce ipak nije sve izgubljeno, rukomet je još jedan sport u kojem im Hrvati mogu pomoći. Ratko Rudić im je preporodio vaterpolo. Uostalom, razbio je Hrvatsku u Svjetskoj ligi sa 17-10.

Da, Brazilci su nam u vaterpolu utrpali 17 golova. Prije nešto više od godinu dana Aco Petrović im je preuzeo košarkašku reprezentaciju, pa je možda došlo i vrijeme da im damo i rukometnog izbornika. Brazilci brzo uče te bi lako za koju godinu mogli napraviti još jedan korak više i prestati biti rukometna egzotika.

Sve nas je obuzelo rukometno ludilo, Svjetsko prvenstvo u punom je zamahu, a
ako želite što srčanije bodriti Duvnjaka i ekipu u njihovom putu do pobjede,
nabavite legendarnu 'Moja Croatia' majicu. Možete je nabaviti na Žutom kliku
po cijenama od 80 do 120 kuna. Požurite dok se nisu razgrabile


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani