Obavijesti

Sport

Komentari 0

U Omiš stiglo 750 rukometnih veterana na neslužbeno SP...

U Omiš stiglo 750 rukometnih veterana na neslužbeno SP...
8

Svjetski Ožujsko kup rukometnih veterana, koji je u Omišu okupio 750 igračica i igrača iz cijeloga svijeta u narednim bi godinama trebao prerasti i u neslužbeno svjetsko veteransko prvenstvo...

VIDEO

- Slogan turnira ''Game is not over'' jako dobro opisuje sportski duh koji krasi sve koji su došli u Omiš zaigrati, ali i vidjeti prijatelje, suigrače, protivnike, prisjetiti se nekih starih vremena i uspomena. Jedina razlika je što smo se ranije svi borili za mjesto na terenu, a sada se borimo tko će ostati na klupi - kazao je proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac Patrik Ćavar, koji je sinoć u Sportskom centru Ribnjak u Omišu otvorio treći po redu ''Svjetski Ožujsko kup rukometnih veterana'', natjecanje bivših rukometašica i rukometaša koje mnogi smatraju i neslužbenim prvenstvom svijeta za rukometne veterane.

Ukupan broj sudionika ove će godine premašiti prošlogodišnje impresivne brojke,  preko 750 rukometašica i rukometaša nastupit će u 28 ekipa koje dolaze iz cijeloga  svijeta, od Hrvatske, preko Brazila i Portugala, sve do dalekog Hondurasa. Turnir se igra u pet kategorija, tri muške (35 +, 42 + te 50 +) i dvije ženske (30 + te 40 +), a okuplja veliki broj poznatih imena. 

- Nastupio sam na prvom izdanju turnira, na žalost zbog kukova i koljena više nisam u stanju igrati, ali došao sam pomoći koliko god mogu da ovaj turnir nastavi rasti. Preko 750 igračica i igrača su dosta impresivne brojke, a već sada mogu najaviti da će turnir rasti i idućih godina. Nastavljamo raditi na njegovoj popularizaciji, na dovođenju novih ekipa, jer ima još dosta prostora za napredak. A koliko neke ekipe ozbiljno shvaćaju ovo natjecanje, najbolje svjedoči podatak da su prošlogodišnji pobjednici ukrajinski Torpedo uoči dolaska u Omiš odradili dvotjedne pripreme. Ovo je u prvom redu ekshibicija, ali svima je ipak stalo do pobjede – kazao je Ćavar. 

Svjetski Ožujsko kup rukometnih veterana

Do sada su na turniru osim Ćavara nastupali i Nikša Kaleb, Valerij Gopin, Andrej Tjumencev, Svitlana Pasičnik..., redom poznata imena svjetskog rukometa, nositelji olimpijskih, svjetskih i europskih odličja. Natjecanja koja su započela sinoć odvijat će se paralelno u dvije dvorane SC Ribnjak u Omišu i trajat će sve do nedjelje popodne, kada će se odigrati finalne utakmice i biti podijeljeni pehari i medalje.  

Goste su ispred Splitsko - dalmatinske županije i grada Omiša pozdravili zamjenik pročelnika upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Petar Škovrlj, direktor županijske turističke zajednice Joško Stella te gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović

- Omiš je kao grad prepoznao nastojanja organizatora da novim projektima privuku što više gostiju, i ta nas suradnja čini sretnima. Rukomet je jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova, drago mi je vidjeti vas u ovako velikom broju i danas, želim vam iskrenu dobrodošlicu i dobru zabavu te da se i ove godine lijepo osjećate u našem gradu i da nam se vratite i dogodine - kazao je Tomasović. 

Svjetski Ožujsko kup rukometnih veterana

A da će ovaj turnir samo rasti potvrdio nam je i organizator Mario Čaljkušić. 

- Postavili smo visoke standarde organizacije, ove godine stiglo nam je preko 750 natjecatelja, a već smo primili dosta prijava i za naredno izdanje kupa. Plan je već naredne godine premašiti brojku od 1.000 natjecatelja i ući u službeni kalendar EHF-a, a u petoj sezoni u Omišu okupiti 1.500 rukometnih veterana. Brojke govore same za sebe, a povratne informacije koje dobivamo od sudionika daju nam za pravo da budemo optimistični u pogledu budućnosti.

- Dolazimo izdaleka, s drugog kraja svijeta, dva dana smo putovale kako bi sudjelovali na ovom turniru, i već nakon prvoga dana mogu slobodno reći da je vrijedilo. Nismo došle samo zbog sporta, nego i zbog druženja i upoznavanja novih ljudi te vaše prelijepe zemlje – kazala je Li Huan – predstavnica Hondurasa, a organizatore je pohvalila i Lenka Minarsikova koja nastupa za ženski rukometni klub Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.  

Svjetski Ožujsko kup rukometnih veterana

- Sretni smo što smo ovdje i što smo u prilici opet igrati rukomet nakon dugo godina. Hrvatska je prelijepa, pogotovo obala, a smještaj i uvjeti su ''Dubai standard''. Najvažnije je da svi ostanemo zdravi i odigramo sve utakmice do kraja bez ozljeda, i da se vratimo sljedeće godine. Baš kao što kaže i moto turnira ''Game is not over'', iako smo u mirovini, nismo odustali od sporta i rukometa. 

Svjetski Ožujsko kup rukometnih veterana Svjetski Ožujsko kup rukometnih veterana
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...