Obavijesti

Sport

Komentari 0

U Rapcu u nedjelju rekordan broj biciklista iz cijele Europe

U Rapcu u nedjelju  rekordan broj biciklista iz cijele Europe
2

Međunarodna MTB Valamar Terra Magica utrka dovodi ovaj vikend u Istru profesionalce na MTB XC maraton te XCM kup Hrvatske. Na utrci se mogu okušati i rekreativci. Organizator je medulinski klub Adrenalina

VIDEO

Rabac će ovog vikenda ponovno biti domaćin atraktivne međunarodne MTB utrke Valamar Terra Magica. Brdski biciklisti, profesionalci i rekreativci, okupljaju se svake godine na ovoj utrci kako bi iskoristili jedinstvenu priliku i na biciklu istražili ljepote istarske obale.

U nedjelju, 16. rujna, na rasporedu je MTB XC maraton, a ujedno i XCM kup Hrvatske te UCI C3 kategorija s tri staze: 20, 50 i 72 km. Start je u 10.30 sati s trga TUI Family Life Bellevue Resorta gdje će u 15.30 biti i proglašenje pobjednika utrke te proglašenje pobjednika kupa Hrvatske i dodjela nagrada.

Terra Magica započela je kao etapna utrka u okolici Poreča i Pazina, zatim se selila po Istri, a naposlijetku se ustalila u Rapcu, u formi MTB maratona. Drugi put zaredom utrku organizira medulinski klub Adrenalina, prekaljeni organizator biciklističkih utrka, a glavni sponzori su Turistička zajednica Labin - Rabac i Valamar Riviera.

- Valamar Terra Magica je kroz godine postala odličan promotor cikloturizma, a rekordan broj vozača, i veliki broj jakih vozača među njima, dokaz je da smo na pravom putu. I ove godine smo pripremili staze za profesionalce i rekreativce i želja nam je sudionicima pružiti kvalitetno organiziranu i nezaboravnu utrku na koju će se rado vraćati - rekao je direktor utrke Mario Pustijanac iz KBBXS Adrenaline.

Matthias Grick, profesionalni austrijski biciklist, kao vozač Valamar tima ove godine u Hrvatskoj vozi jake utrke poput Kamenjak Rocky Traila, Valamar Terra Magice i Mitas 4 Islands. Istaknuo je kako je vrlo zadovoljan konfiguracijom staza, morem, klimom i domaćinima.

- Uvijek rado dolazim u Hrvatsku. S Valamarom često surađujem u kontekstu bike turizma i organizacije training kampova na njihovim destinacijama, a upravo u Rapcu organiziramo trening kamp s mojim klijentima iz Austrije. Finalni dan kampa sudjelujemo u utrci i nadam se što boljem rezultatu. Plan mi je završiti među top 10 - rekao je Grick.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''