Obavijesti

Sport

Komentari 214

Talijani su svladali 'profesora Rudića' sada vrijedi samo zlato

Talijani su svladali 'profesora Rudića' sada vrijedi samo zlato
4

Hrvatski vaterpolisti izgubili su u polufinalu SP-a od Italije koju u finalu čeka Srbija. Trener Campagna je itekako samouvjeren i ne želi ništa manje od zlatne medalje

VIDEO

Nakon što su suvereno kontrolirali Hrvatsku, ali i cijeli susret vrijedan finala Svjetskog prvenstva u Šangaju, Talijani su više nego spremni dočekati Srbiju.

Sada kada su svladali Hrvatsku 'profesora Rudića' Talijani ne žele čuti za poraz u odlučujućoj utakmici protiv Srbije.

- Protiv nekog drugog zadovoljili bi se možda srebrom, ali ovo puta kada ne bi stigli do zlata bili bi zbilja ljuti - izjavio je nakons usreta s Hrvatskom talijanski izbornik Campagna.

- Vladali smo cijelu utakmicu s Hrvatskom. Više smo nego zaslužili ovu pobjedu. Dečki su bili fenomenalni - pohvalio je svoje izabranike Campagna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-U ovoj smo utakmici imali sve. Taktiku. Trud, Agonizam i borbenost. Ušli smo u vodu s pobjedničkim mentalitetom i isto ćemo morati učiniti i protiv našeg idućeg protivnika - zaključio je Campagna koji je s talijanskim vaterpolistima nakon osam godina 'suše' ponovno izborio važno finale.

- Istina je, na kraju smo bili pomalo neoprezni i dopustili si previše grešaka, dopustili smo Hrvatskoj da reagira, ali srećom za nas bilo je prekasno - komentirao je ishod polufinalne utakmice Campagna.


Prekosutra Talijane očekuje finale sa Srbijom no čini se da talijanskog izbornika ta utakmica manje brine od one koju je upravo dobio protiv Hrvatske i prije svega protiv Ratka Rudića.

- Ovom ćemo finalu pristupiti drukčvije nego prethodnom. Nećemo biti isti kao u finalu Europskog prvenstva u Zagrebu prošle godine. Ovog ćemo puta znati što napraviti i zaustaviti svaku njihovu šansu - spreman je osvojiti ništa manje nego zlato Campagna.

Želje srpskog izbornika Udovičića ipak se nisu ostvarile. Hrvati protiv Italije danas nisu imali šanse. Momci Campagnija deklasirali su ih, vodili čitav susret i naposljetku pobjedili. Iako su Rudićevi izabranici uspjeli smanjiti veliku prednost od četiri gola i stigli na prag produžetaka s 8-9, na kraju je ipak slavio 'settebello'. 

Prve dvije četvrtine hrvatski su vaterpolisti djelovali pomalo kao plivači-početnici koji jedva održavaju glavu nad vodom. Njihove igra bila je neprepoznatljiva, a šut nepostojeć. Talijani su iskoristili nepreciznost i zakočenost hrvatskog sastava i stvorili prednost koju je kasnije bilo teško nadoknaditi. 

Hrvati su do posljednjih sekundi stizali protivnike, ali odigrane minute uzele su danak i više nije bilo snage za onaj posljednji gol koji bi ih odveo u produžetke. Talijani su u konačnici slavili, a Hrvati će 'utješnu' brončanu medalju tražiti u subotu protiv vaterpolista Mađarske. Talijani su u finalu Svjetskog prvenstva. Ondje će ih dočekati Srbija koja možda nije dobila protivnika kojeg je priželjkivala, ali koji će im sigurno priuštiti itekakvu borbu za 'zlato'.

LIVE

1. Četvrtina (0-1)

Prvi napad je odmah pripao Talijanima. Vrata Pavića čitavu su četvrtinu bila pod opsadom Talijana koji su pucali iz daljine. To je njihova uobičakema taktika koja im se pred kraj četvrtine i isplatila. Figari je zabio za vodstvo 'settebella' minutu prije isteka vremena.

Hrvatska je tada imala dva igrača manje i Talijani su to iskoristili. U dvije prilike kada su Rudićevi momci imali prednost igrača više to nisu iskoristili. I jedna i druga reprezentacija nekoliko su puta zatresle stative, Sukno za hrvatsku momčad i Gallo za Talijane. Dobud se dva puta našao u itekako dobroj prilici, ali nije iskoristio niti jednu. Jednom ej napravio prekršaj u napadu, a u drugoj šansi mu je lopta gotovo iskliznula iz ruke i nije imao priliku za šut.

2. četvrtina (1-2)

U drugoj četvrtini Hrvatska igra još lošije no u prvih osam minuta. U kratkom vremenu dobili smo dva gola. Gallo odmah u prvom napadu vodi Talijane na dva gola prednosti. Čini se da kod Rudićevih izabranika vlada nervoza, a izmjena čak šest igrača ne ulijeva im nimalo sigurnost. A sigurnost im nije dao ni treći pogodak Talijana. Presciutti je s lakoćom, lijepim lobom svladao Pavića na vratima Hrvatske.

Pred vratima Tempestija kao da nitko nije spreman preuzeti odgovornost za hrvatski sastav. Brojna dodacanja naposlijetku za završio Joković, ali njegov loš šut nije značajnije ugrozio talijanskog golmana. Izgleda da je opet sve u rukama Pavića koji spašava hrvatske vaterpoliste od veće razlike. Talijani su smireni i suvereno vladaju bazenom, dok Rudićevom sastavu baš ništa ne ide. Niz loših šuteva konačno je prekinut golom Burića. Vrata Tempestija konačno su naćeta. Uz malo sreće, 30 sekundi prije kraja druge četvrtine, Hrvati su smanjili na 3-1.

3. četvrtina (3-5)

Iako se početak četvrtine odužio stvarajući dodatnu nervozu Hrvati su konačno dobro startali. Već u prvom napadu centar Hrvatske, Paškvalin, izborio je prekršaj kojeg je za 4-2 realizirao Joković. Hrvatski je reprezentativac samouvjereno 'stao' pred Tempestija i sigurno realizirao prvi peterac u susretu. Drugi je peterac pripao Talijanima, a realizirao ga je Giorgetti i odveo ponovno Talijane na dva gola razlike. Giorgietti je nevjerojatnim šutom iz daljine zatresao mrežu Pavića. Nema sumnje da je ovo bio najljepši gol u dosadašnjem dijelu susreta. Bušlje, iako ozljeđen, s dva šava nad arkadom, očito mora 'spašavati' svoj sastav. Hrvati su ponovno smanjili zaostatak za protivnicima. Bušlje je relizirao za 5-3,a već u idućem napadu je Pavić morao spašavati mrežu od novog gola Talijana.

No, ni hrvatski golman nije mogao ništa protiv šuta Feluge. Talijani opet uvjerljivo vode s tri gola prednosti nad Rudićevim sastavom. Napadi se izmjenjuju s obje strane i gotovo svaki šut završava u mreži. Ovaj put je po loptu morao Tempesti, nakon lijepog gola Boškovića za 6-4.

Hrvati su konačno počeli pritiskati Talijane koji su do sada dominirali bazenom djelujući mnogo sigurnije i uvjerljivije nego u posljednjems usretu s Rudićevim sastavom. Ovaj ogled je daleko od onogo na Savi kada su 'naši' deklasirali Talijane. Ovog im je puta 'settebello' prijuštio itekakvu borbu u bazenu. I Muslin se konačno pojavio pred vratima Talijana, ali je isforsirao oba šuta ne zabivši nizi jedan. Fiorentini je ostao sam na stativi i u napadu s igračem više 'školski' zabio za 7-4. Prvi je to gol koji Talijani nisu postigli iz daljine.

Burić i Bošković imaju već dva faula, kao i Gitto i Presciuti kod Talijana. Giorgetti opet i opet s devet metara nekoliko sekundi prije kraja četvrtine. Rezultat je  sada na visokih 8-4 za Talijane.

4. četvrtina (4-1)

Talijani ne ostavljaju prostora svojim protivnicima. Ne daju im priliku za šut iz daljine. Svaki prekršaj talijana je na rubu isključenja, ali očito učinkovit kada ne puštaju Rudićeve dečke da se približe vratima Tempestija. Ratko Rudić pet minuta prije isteka četvrtine poziva svoje dečke na predah. Trebaju se brzo sabrati ako misle nadoknaditi četiri gola koliko zaostaju za Talijanima. Očito se time-out isplatio jer je Dobud zabio. Bio je to nužan gol kako bi se Hrvatska vratila u igru. No Gallo je ponovno 'potopio' sve nade Rudićevih izabranika. Izgleda da svaki šut iz daljine Talijani i realiziraju. Opet su vratili vodstvo od četiri gola pred Hrvatskom. Bošković je ponovno 'razgario' trunčicu nade za Hrvatsku tri minute prije kraja četvrtine.

No, protiv ovakve Italije čini se ipak nedovoljno. Talijani im nedaju previše prostora, zaustavljaju ih daleko od gola i 'drže' ih prekršajima na sigurnoj udaljenosti od vratiju Tempestija. Hrvatska u kontri u posljednjim minutama susreta. Bošković je prisiljen realizirati i hrvatski vaterpolista ispunjava svoju 'dužnost'. Još dvije minute do kraja u kojima se Hrvatska može nadati. Hrvatska je konačno pritisnula Talijane, ali sve što je potigla su isključenje i žuti karton za izbornika Rudića. Na sreću Hrvata njihovi protivnici nisu iskoristili igrača više, ali nisu ni Rudićevi momci realizirali idući napad i time gotovo sigurno izgubili šansu za izjednačenjem. Samo 15 sekundi prije kraja MIho Bošković zabio je osmi gol Hrvatske i tako bar smanjio rezultat. Na kraju rezultat je bolji no što je bila igra.

SASTAVI:

Hrvatska: Pavić, Burić, Barač, Bošković, Joković, Dobud, Sukno

Italija: Tempesti, Felugo, Presciutti, Gitto, Aicardi, Fiorentini, Gallo

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida