Obavijesti

Sport

Komentari 36

U sudaru je ostao bez majke i braće, a danas je osvojio zlato

U sudaru je ostao bez majke i braće, a danas je osvojio zlato
1

Nije bilo lako nakon te nesreće, ali eto, život je morao ići dalje. Bio sam još dijete pa je to drukčije... Trebalo mi je četiri, pet godina da se skroz priviknem, prisjetio se olimpijski pobjednik

VIDEO

Teška nesreća pogodila je tada 15-godišnjeg Dinu Sokolovića, koji je u jednom trenutku ostao bez majke i dvojice braće. Teško je uopće zamisliti kroz što je morao prolaziti, kao i onda kada je shvatio da će cijeli život morati živjeti bez nogu.

Jer stravična nesreća koja se dogodila 2003. godine kod Vrbovskog Dini Sokoloviću je promijenila život. U nesreći u naselju Močile smrtno su stradale njegova majka Jasna (38), strina Ivančica Sokolović (40) te njegova braća Goran (16) i Darko (8) nakon što je kamion s prikolicom naletio na njihov osobni automobil.

- Nije bilo lako nakon te nesreće, ali eto, život je morao ići dalje. Bio sam još dijete pa je to drukčije... Trebalo mi je četiri, pet godina da se skroz priviknem - rekao je Dino jednom prilikom.

A u takvim okolnostima stasati u osobu kakva je danas - vedrog, inspirativnog karaktera - mogu samo najveći šampioni. Upravo to on i jest.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bavi se - maltene svime

Vedar duh i želja za životom nadjačali su tešku, potresnu nesreću koja je ga je pogodila. Shvatio je da se može baviti sportom kao i svi drugi.

- Nakon nesreće prvo sam počeo plivati i vidio da mogu raditi sve što i ostali ljudi. A kad sam počeo skijati i igrati košarku, shvatio sam da je samo nebo granica - rekao je olimpijski pobjednik.

Rekreativno igra košarku u kolicima, ali dovoljno je dobar da za njega ima mjesta i u hrvatskoj reprezentaciji. I ne samo to, igra i hokej na ledu. Odnosno, hokej na sanjkama.

- Treba znati balansirati jer rukama i kližeš i vodiš pak, ali kretnje su slične kao u skijanju. Teško je, ali jako zanimljivo, dobro za kondiciju, svakako bih ga preporučio osobama s invaliditetom.

Prije nesreće trenirao je rukomet, a i dan danas se njime bavi. Uz sve što ima, prve ljubavi se ipak ne zaboravljaju.

- Trenirao sam rukomet prije prometne nesreće 2003., kad sam ostao bez obje noge. Bio sam član Zagreba. Evo, nakon 14 godina opet se vraćam najvećoj ljubavi - ispričao nam je Dino nedavno kada je okupio 14 rukometaša na prvom rukometnom treningu za osobe s invaliditetom u hrvatskoj povijesti.

- Svi dečki koji su došli članovi su dvaju zagrebačkih košarkaških klubova. Ideja da krenemo s rukometom postojala je već neko vrijeme, a uz pomoć Zagrebačkog rukometnog saveza konačno je sve i zaživjelo - pojasnio je.

Monoskija od 6 tisuća €

Oprema s kojom je osvojio zlatnu medalju na ZPOI-u je prilično skupa. Pogotovo kada se uzme u obzir da se za pobjede u ne dobivaju nikakve novčane nagrade. Niti u Svjetskom kupu.

- Monoskija košta između 2000 eura i sedam-osam tisuća eura. Moja vrijedi pet-šest tisuća eura i masa joj je 18 kilograma. Problem je što kad kupujete monoskiju trebate uzeti i rezervne dijelove za sve jer može vam se dogoditi da vam nešto pukne.

Sjedalica se radi po mjeri skijaša.

- Bez toga nema skijanja, mora sve sjesti na svoje mjesto. I kad jednom sve narihtate onda više nema mijenjanja. Čim se nešto i za milimetar pomakne, sve se mijenja. Više ne možete skijati kao prije - istaknuo je Dino.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda