Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Švedskoj je zadnji put bilo ružno, bili smo zadnji na EP-u

None Foto: Igor Kralj

Znate što očekujem, ali ne smijem reći, nasmijao se Lino Červar. Nitko ne najavljuje zlato ni bilo kakvu medalju na SP-u u Švedskoj, no svi ovaj put vjeruju u "kauboje"

Prije dvije godine SP je bio u našem dvorištu, dvorane su bile pune, a Hrvatska je uzela srebro. Godinu poslije, u Austriji, medalja je opet imala isti sjaj. A sad će se medalje loviti u Malmöu, Göteborgu, Jönköpingu...

- Lijepo ste nas ispratili u Švedsku, nadam se da ćete nas još ljepše dočekati - rekao je izbornik Slavko Goluža na odlasku.

I zna što govori. Prije devet godina bio je u Švedskoj kao igrač i doček nije bio lijep. Hrvatska je dotaknula dno. Zadnji u Europi, raskol u momčadi, udarci po izborniku Miljkoviću i generacija koja je označena promašenom. 

Zadnjih godina u finalima se uvijek nalazimo mi i Francuzi, kaže naš najbolji rukometaš Ivano Balić

- To je bilo ružno. Izgubili smo od Njemačke i Švedske, a Srbi su nas ‘razbili’ - prisjetio se Ivano Balić. No tad se pojavio Lino Červar. Uzeo je “promašenu generaciju” i doveo je na vrh. U Švedskoj 2002. Line nije bilo, nema ga ni sad.

- Što očekujem od njih? Ma znate što očekujem, ali ne smijem reći - sa smiješkom je rekao Lino uoči početka SP-a. U osam godina samo jedanput nije igrao polufinale. Postavio je nasljedniku najviše standarde.

- Ne razmišljam o medaljama, važna mi je samo prva utakmica s Rumunjskom - kaže Goluža, izbornik koji je na turniru u Parizu pokazao da je na dobrom putu.

- Zadnjih godina u finalu ovakvih turnira uvijek se nađu Hrvatska i Francuska - primijetio je Ivano Balić. Uoči Švedske je zdrav, spreman i motiviran, a kad je tako, sve je moguće. Zlato? Kako Lino kaže, ne smijemo reći, ali...

Komentari (1)
  • zadnji put kad smo bili u Švedskoj osvojili smo Svjetski kup...

    13. 1. 2011,   16:48