Obavijesti

Sport

Komentari 1

U Švedskoj je zadnji put bilo ružno, bili smo zadnji na EP-u

U Švedskoj je zadnji put bilo ružno, bili smo zadnji na EP-u
1

Znate što očekujem, ali ne smijem reći, nasmijao se Lino Červar. Nitko ne najavljuje zlato ni bilo kakvu medalju na SP-u u Švedskoj, no svi ovaj put vjeruju u "kauboje"

VIDEO

Prije dvije godine SP je bio u našem dvorištu, dvorane su bile pune, a Hrvatska je uzela srebro. Godinu poslije, u Austriji, medalja je opet imala isti sjaj. A sad će se medalje loviti u Malmöu, Göteborgu, Jönköpingu...

- Lijepo ste nas ispratili u Švedsku, nadam se da ćete nas još ljepše dočekati - rekao je izbornik Slavko Goluža na odlasku.

I zna što govori. Prije devet godina bio je u Švedskoj kao igrač i doček nije bio lijep. Hrvatska je dotaknula dno. Zadnji u Europi, raskol u momčadi, udarci po izborniku Miljkoviću i generacija koja je označena promašenom. 

Zadnjih godina u finalima se uvijek nalazimo mi i Francuzi, kaže naš najbolji rukometaš Ivano Balić

- To je bilo ružno. Izgubili smo od Njemačke i Švedske, a Srbi su nas ‘razbili’ - prisjetio se Ivano Balić. No tad se pojavio Lino Červar. Uzeo je “promašenu generaciju” i doveo je na vrh. U Švedskoj 2002. Line nije bilo, nema ga ni sad.

- Što očekujem od njih? Ma znate što očekujem, ali ne smijem reći - sa smiješkom je rekao Lino uoči početka SP-a. U osam godina samo jedanput nije igrao polufinale. Postavio je nasljedniku najviše standarde.

- Ne razmišljam o medaljama, važna mi je samo prva utakmica s Rumunjskom - kaže Goluža, izbornik koji je na turniru u Parizu pokazao da je na dobrom putu.

- Zadnjih godina u finalu ovakvih turnira uvijek se nađu Hrvatska i Francuska - primijetio je Ivano Balić. Uoči Švedske je zdrav, spreman i motiviran, a kad je tako, sve je moguće. Zlato? Kako Lino kaže, ne smijemo reći, ali...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu