Obavijesti

Sport

Komentari 20

U svlačionici će ga čekati bivši ovisnik; skuplji su od Dinama!

U svlačionici će ga čekati bivši ovisnik; skuplji su od Dinama!
1

Vlasnik WBA Mark Jenkins ne trpi prosječnost. Barem ne u drugom razredu engleskog nogometa i pred Bilića će sigurno biti postavljen cilj povratka u Premiership već u prvoj sezoni

VIDEO

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić (50) u četvrtak je potpisao ugovor s engleskim drugoligašem West Bromwich Albionom. Bivši igrač Hajduka na Otok dolazi nakon neuspješne epizode u saudijskom velikanu Al-Ittihadu iz Jeddaha, a svom trenerskom renomeu pokušat će opet dodati pozitivan predznak.

Žarko su ga željeli Englezi nakon što u minuloj sezoni nisu uspjeli ostvariti povratak u Premiership. Slaven u Engleskoj ima ime, igrao je za Everton, uspješno vodio West Ham, zovu ga 'Super Slav'...

Pokretanje videa...

00:05

- Potpisao sam na dvije godine, to je ono što sam htio. Želim s WBA u Premiership, potpisao sam prije pola sata - rekao nam je ekskluzivno Bilić.

WBA je engleski drugoligaš, klub je to za koji navija Goran Ivanišević, a WBA je ove sezone ispao u polufinalu doigravanja za Premiership od Aston Ville. Također, za WBA od poznatih osoba navija i legendarni glazbenik Eric Clapton.

Engleski mediji pisali su kako će bivši hrvatski izbornik potpisati trogodišnji ugovor, ali je na kraju očito presudila Slavenova želja da potpiše dvogodišnji ugovor.

- Iz Albiona su me uvjerili da se žele vratiti u Premiership, a ja sam tu da im pomognem. Žele da ih vodim prema cilju i nisam morao dvaput promisliti prije nego sam odlučio - rekao je Bilić.

WBA je u Championshipu nakon 46 kola završio četvrti, a u doigravanju su za novi Bilićev klub kobni bili penali. Momčad prema Transfermarktu vrijedi 96,45 milijuna eura, više nego primjerice Dinamo koji vrijedi 72,15 milijuna eura. Sigurno će biti među najvećim favoritima za ulazak u Premiership. 

- Razgovarali smo s nekoliko nevjerojatnih kandidata i hvala im na tome. Ali onog trenutka kad smo se čuli sa Slavenom, bili smo zatečeni entuzijazmom i iščekivanjem s kojim je pričao o ovom projektu. Želi se vratiti u Premierligu i vjeruje da to može s Albionom - objasnio je tehnički direktor Luke Dowling.

Ne treba sumnjati da će Bilić WBA-u pokušati dodati neki svoj štih. Recimo, kada je stigao u West Ham odmah je iz svog bivšeg kluba Bešiktaša uzeo Gökhana Törea.

Bilić nam potvrdio: S WBA sam potpisao dvogodišnji ugovor...
Bilić nam potvrdio: S WBA sam potpisao dvogodišnji ugovor...

Igrač WBA pao zbog kokaina

Najvredniji igrač u momčadi venezuelanski je napadač Jose Salomon Rondon (29) koji sigurno neće ostati u klubu. Kada je WBA ispao u drugu ligu on je otišao na posudbu u Newcastle. Njemu se u Championshipu ne igra, a i preskup je.

Tri glavne zvijezde momčadi engleski su nogometaši.

Jay Rodriguez (29) španjolskog je porijekla, a u minuloj sezoni utrpao je 22 gola uz šest asistencija u 48 utakmica u svim natjecanjima. Za 'gordi albion' ima jedan nastup, a najbolje igre pokazivao je u Burnleyu i Southamptonu.

Tu je i dobro poznati veznjak Jake Livermore (29) koji je 2015. pao na kokain. Bivši veznjak Hulla i Tottenhama odao se drogama nakon što mu je preminuo sin. Prijetila mu je suspenzija od dvije godine, ali izvukao se zbog olakotnih okolnosti i velike obiteljske tragedije.

Poziciju lijevog beka držat će Kieran Gibbs (29) koji je zanat pekao kod Arsenea Wengera u Arsenalu.

Tu su još egipatski internacionalac Ahmed Hegazy, iskusni Bartley, Dawson i Brunt te neugodni napadač Hal Robson-Kanu kojeg smo upoznali po sjajnim nastupima za Wales na Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj.

Vlasnik WBA Mark Jenkins ne trpi prosječnost. Barem ne u drugom razredu engleskog nogometa i pred Bilića će sigurno biti postavljen cilj povratka u Premiership već u prvoj sezoni. Morat će uzeti metlu i pomesti nered u radničkom engleskom klubu čiji navijači uvijek imaju visoka, ponekad i nerealna očekivanja.

Zec lud za WBA-om

WBA je u hrvatskoj javnosti poznat kao omiljeni klub proslavljenog tenisača Gorana Ivaniševića (47). Krivac je, kako je sam priznao, David Law, menadžer za medije na ATP-touru.

- Lud je za West Bromwichom, stalno mi je pričao o njemu. Uvijek je pratio rezultate. Bili su na dnu, ali počeo sam pratiti njihove rezultate i navukao se. U hotelskoj sobi išao bih po teletekstu i tražio kako su odigrali - ispričao je Ivanišević jednom prilikom i dodao:

- WBA je poput mene, uzdiže se i pada. Nikad ne znaš što se napraviti. Svi govore da nikad nećemo ući u Ligu prvaka, ali i za mene su govorili da ne mogu osvojiti Wimbledon s pozivnicom.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante