Obavijesti

Sport

Komentari 80

U ugovore stavljao klauzulu o partijanju, ostalo mu samo 6€

U ugovore stavljao klauzulu o partijanju, ostalo mu samo 6€
1

Brazilski nogometni genijalac Ronaldinho ovršen je, na računu mu je ostalo svega šest eura, a možda će trbuhom za kruhom otići na Maltu. Razuzdani život i prijateljice noći koštale su ga veće karijere

VIDEO

Mali dugokosi dječarac Ronaldo de Assis Moreira stigao je u Europu još tamo 2001. iz brazilskog Gremija. Izabrao je grad koji je odgovarao njegovom karakteru koji se već počeo nazirati, došao je u grad ljubavi - Pariz.

Odmah je kazao - zovite me Ronaldinho i poharao je Ligue 1 u dresu PSG-a koji tada nije bio ni približno jak kao što je danas. Radio je što je htio, svaka finta polazila mu je za nogom, ali već je u tim mladenačkim danima počeo s razvratnim životom. Nikome to nije smetalo jer je Ronaldinho u pravilu bio najbolji igrač na terenu, a to mu je 2003. donijelo transfer u Barcelonu za 32,25 milijuna eura.

Pokretanje videa...

Ronaldinho trenira 00:15

Otac mu tragično stradao, brat ga uzeo pod svoje

Ronaldinho je rođen u Porto Alegreu. Majka Dona bila je trgovkinja, a kasnije se prekvalificirala za medicinsku sestru. Otac Joao radio je na brodogradilištu, a igrao je i nogomet za lokalni Esporte Clube Cruzeiro. Vjerovali ili ne, prvi projekt obitelji bio je Ronaldinhov brat Roberto koji je potpisao za Gremio pa se cijela obitelj preselila tamo. Roberto je zadovoljio na probi, ali karijera mu je prekinuta zbog stravične ozljede. 

Nevolja nikad ne dolazi sama pa je obitelj Assis pogodila još jedna tragedija. Ronaldinhov otac Joao poskliznuo se, udario glavom, izgubio svijest i upao u bazen te se utopio. Od tada je brigu za obitelj preuzeo Roberto koji je postao Ronaldinhov agent i počeo je graditi njegovu glamuroznu karijeru.

Od malena su ga zanimali futsal i nogomet na pijesku, ali Roberto ga je gurnuo u nogomet, a Ronny je u medije došao već s 13 godina kada je u 23-0 pobjedi protiv jednog lokalnog tima postigao 23 gola. 

'Pijani su dolazili na treninge'

Onaj kukolj razvrata koji se u njemu razvijao postao je u Španjolskoj još i veći i sve manje bezazleniji. Najbolji prijatelj u katalonskom gradu bio mu je Portugalac Deco, a dvojac se znao oduzeti do neprepoznatljivosti.

Ronaldinho Deco su dolazili pijani na trening. Znate zašto ih je Barcelona prodala? Zato što su se bojali da ne izgube Messija - rekao je Aleksandar Hleb iskreno za Sport.

Goalov novinar Daniel Garcia Marco bacio se na istraživanje pa je javnosti otkrio kako je izgledala jedna razuzdana Ronaldinhova noć.

Kronologija jednog izlaska

00.30 - Ronaldinho bi sa grupom prijatelja otišao u Casanova Beach Club koji je imao i restoransku uslugu. Radilo se o mjestu s pet zvjezdica. Tamo bi večerali razne vrste mesa, a Ronaldinho je posebno obožavao tatarski biftek. Ako su išli u Mimo (drugi restoran op.a.), Ronaldinho bi najčešće jeo špagete-karbonaru ili crveno meso. Pivo se pilo u potocima, popila bi se i koja čaša vina. Ronaldinho je pića zbog svog ugleda često dobivao na račun kuće, ali znao je platiti i ogroman račun. Pogađate, napojnice osoblju bile su izdašne, a Ronny je uvijek bio susretljiv prema ljudima koji su ga prepoznali i htjeli razmijeniti par rečenica s njim.

01.15 - Društvo je napunilo želuce, sjelo u dva Range Rovera i krenula u Sanduguitu, karipsko-tematski klub u Part Ginestri. Volio je Ronaldinho ići tamo jer je bilo puno njegovih sunarodnjaka koji su ga opsluživali. Zvijezda Barcelone za tu je priliku najčešće nosila sve bijelo. 

02.00 - Party je počeo. Sada već vidno pijani Ronaldinho pjevao je reggae i Rihannin hit 'Umbrella'. Svirao je i bubnjeve i plesao kao da nema sutra cijelu noć. Čak ga je te noći spomenuti Goalov novinar vidio kako je prekinuo jednu tučnjavu u klubu.

4.00 - Potpuno se Ronaldinho zauzdao. Skinuo je majicu, oko njega su se okupile djevojke, a Brazilac im je oduševljeno demonstrirao svoje plesne pokrete. Baš je nešto prije tog izlaska bio ozlijeđen, ali nije se to primijetilo. 

7.00 - Brazilac napušta klub u ugodnom društvu s nekoliko promila alkohola u krvi. Sanduguita je obično zatvarala u 5 ujutro, ali vlasnici su znali da će im Ronaldinho napuniti džepove i napraviti dobru reklamu pa su radili sve dok on nije kazao da je zabava gotova. 

Pep ga nije volio

Upravo zbog takvih razuzdanih noći Ronaldinho je to što je. Zato je uvijek imao onaj zarazan osmijeh na licu. I zato smo ga svi obožavali. Svi osim jednog čovjeka. Kada je Pep Guardiola preuzeo Barcelonu 2008. godine odmah ga je potjerao iz kluba. Ronaldinho je već dvije godine bio u strašnom fizičkom padu, a tada mladi, ali već karizmatični trener Guardiola to nije mogao gledati.

Ronaldinho je 2005. dobio sina Joaa Mendesa (14) koji igra u Cruzeiru. Dobio ga je nakon jedne razuzdane zabave s plesačicom Janinom Mendes.

Uopće Pepa nije zanimalo što je Ronaldinho i tada ima blistavih partija i dvije Zlatne lopte iza sebe. Kao što je Hleb kazao, Pep se bojao da Ronaldinho ne odvede Messija na krivi put. Time je možda indirektno i spasio Messija i učinio od njega ovo što je danas, (po)najbolji nogometaš svijeta.

Milan je Barceloni iskrcao 24,15 milijuna eura i zapravo kupio mačka u vreći. Milan ga je već 2011. prodao u Flamengo. Ronaldinho je s Flamengom u ugovor stavio klauzulu po kojoj može partijati dvaput tjedno bez posljedica. Potom je Ronaldinho otišao i u Atletico Minero u kojem je igrao sjajno, osvojio s njima i Copu Libertadores i okrunio se 2013. naslovom najboljeg igrača Južne Amerike. Ipak, složit ćete se, to je ipak niži klasni razred.

Ronaldinho je teško stečeni novac u karijeri trošio na prijateljice noći, alkohol i zabave pa je trbuhom za kruhom morao otići i u meksički Queretaro. Bio je i ambasador na nogometnim događanjima diljem svijeta i skupo je naplaćivao svoju magiju, a zapravo je prodavao maglu. Epilog svega - šest eura na računu.

Most mu napravio probleme

Sud u Porto Alegreu blokirao mu je 57 objekata zbog duga koji se nagomilao radi nepoštivanja okolišnih pravila. Brazilac je dužan ukupno 2,3 milijuna eura, piše najveća brazilska novina Folha de S. Paulo.

Nevjerojatan dug brazilski nogometni čarobnjak ima za vratom zbog nelegalne izgradnje i uništavanja okoliša. Vlasti u Brazilu terete njega i brata  Roberta de Assisa da su svojim postupcima, odnosno izgradnjom na zaštićenoj zemlji grada Porto Alegrea koju su započeli 2009. godine uništili prirodnu okolinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NInguém segura essa dupla!!! kkkkk 🤙🏾 @_mendesjoao_

A post shared by Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinho) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Um prazer enorme encontrar nosso presidente @jairmessiasbolsonaro 🤙🏾🇧🇷

A post shared by Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinho) on

Nisu imali dozvolu za izgradnju rustikalnog mosta, a napravili su ga u dužini 142 metra kako bi povezali Ronaldinhovu farmu s jezerom Guaiba. Most je s čak 70 metara ušao u jezero, a na kraju je izgrađena ribarska platforma. Sud je 2012. godine naredio uništenje mosta i platforme u roku od 30 dana te je izrekao kaznu za svaki dan nepoštivanja odluke ili dodatnih ilegalnih radnji.

Ronaldinho kaznu nije plaćao pa se ona nagomilala, a oduzete su mu i dvije putovnice koje posjeduje - španjolska i brazilska te mu je zabranjeno napuštanje Brazila. 

Žalbe su mu odbijane

Ronaldinhovi odvjetnici svim silama su se trudili žalbama i prigovorima smilovati sud, ali su dobivali samo odbijenice. Najveći problem Ronaldinhu su napravile oduzete putovnice, koje će mu vratiti kada podmiri dug. Bez putovnica Ronaldinho ne može izvršavati veliki dio svojih sponzorskih obveza, a dugo se već šuška i o velikoj financijskoj krizi koja ga je pogodila. Prije nekoliko mjeseci brazilski su mediji javljali da na računu ima samo šest eura!

Legendarni Brazilac je i za vrijeme igračkih dana bio poznat po razuzdanom životu i zabavama s atraktivnim ženama. S time nije stao ni nakon završetka karijere, a navodno je i jako široke ruke bio prema svim svojim partnericama koje su dobivale značajne iznose na raspolaganje. Njegov budžet to nije mogao podnijeti...

Vraća se nogometu na Malti

Čak je i uvijek nasmiješeni Ronaldinho shvatio ozbiljnost situacije pa zato ne trebaju čuditi glasine da je na pragu potpisao za maltešku Birkirkaru. Pregovori su navodno u završnoj fazi i velike su mogućnosti da ćemo gledati Ronaldinha u dresu kluba koji je igrao protiv Hajduka 2008. godine u kvalifikacijama za Europsku ligu (7-0 ukupno). 

Ovaj dogovor sigurno će zadovoljiti obje strane. Primamit će navijače na tribine jer ne viđate svaki dan osvajača Zlatne lopte iz 2004. i 2005. godine, što znači puna blagajna, a Ronaldinho će malo podebljati svoj ionako dobrano ispražnjeni bankovni račun.

Brazilcu je 39. godina na leđima i pitanje je u kakvom je fizičkom stanju, no raduje nas što ćemo opet imati priliku gledati magiju u njegovim nogama. Jer to je nešto što nam je itekako falilo u ove četiri godine...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom