Obavijesti

Sport

Komentari 16

'U utakmici nećemo misliti o prednosti, čekamo gol šanse'

'U utakmici nećemo misliti o prednosti, čekamo gol šanse'
8

Rijeka je u Škotsku sletjela oko 17 i 30, bez Gorgona, Puljića, Mamića, Tomečaka i Pavičića. Hrvatsku ekspediciju na Otoku je dočekalo oblačno vrijeme i ugodnih desetak stupnjeva manje nego na Kvarneru

VIDEO

U četvrtak na Pittodrieju od 20:45 kreće druga runda borbe za play-off Europske lige, a Riječani su dan ranije sletjeli u oblačni, ali i ugodno svježi Aberdeen.

Škoti bez najboljeg igrača

Bijeli su u Ujedinjeno kraljevstvo došli bez petorice prvotimaca, ozlijeđenih Puljića, Mamića, Tomečaka i Pavičića te najbolnijim izostankom: bez kapetana Gorgona. Aberdeen će, pak, ako je vjerovati treneru McInnesu, igrati bez svog najboljeg igrača Sama Cosgrovea koji se, istini na volju, u Rijeci vidio jedino po staturi. Od nogometa nije pokazao ni 'n'.

Nasmijanu riječku ekspediciju predvodio je predsjednik Damir Mišković, a šef Igor Bišćan najavljuje:

- Sve je jasno, čeka nas jako težak zadatak. Očekujemo protivnika koji će nam htjeti što prije napraviti probleme i krenuti i povratak u rezultatskog deficita. Imamo prednost, ali nećemo ići tamo kao da ju imamo, idemo kao da je utakmica potpuno otvorena. Moramo čekati svoje šanse, moramo biti aktivni - rekao je Bišćan prije polijetanja za Škotsku, a komentirao je i atmosferu koja ih ondje čeka:

- Znam da će oni htjeti što prije zabiti gol koji bi utakmicu odveo u smjeru koji njima odgovara. Imamo iskustvo iz prve utakmice koje morao iskoristiti i prilagoditi se na specifičan ambijent koji nas čeka.

Već neko vrijeme Bišćan zbog ozljeda na raspolaganju nema lijevog beka, a sada je ostao i bez Tomečaka koji je popunjavao tu poziciju u nedostatku bolje opcije. Sada će, čini se, na tu stranu prijeći Raspopović.

- Gorgona i Tomečaka nema s nama to sve govori. Imamo problema u obrani, ali imamo i opcije, Smolčića i Raspopovića. Bilo bi nezgodno da sad mladog Smolčića stavimo u nezgodnu situaciju pa će utakmicu započeti Raspopović - rekao je Bišćan pred polazak.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:57

Sjajan je u prvoj utakmici bio veznjak iz Dupca, Tibor Halilović. On i stoper Roberto Punčec očekuju škotski uragan, ali i riječke kontre i, naravno, prolaz u play-off...

Pokretanje videa...

01:22

Na treningu prije polaska uigravalo se formaciju u sustavu 4-1-4-1 premda je lako moguće da Bišćan na Pittodrie, pred 20 tisuća 'Hrabrih srca', pošalje formaciju s tri stopera (Župarić, Punčec, Escoval), dvije polušpice (Acosty i Lončar) te napadačem Čolakom dok bi na bokovima trebali igrati Kvržić i Raspopović (umjesto ozlijeđenog Tomečaka).

Rule legenda u Arabiju

Rijeka drugi puta u četiri godine dolazi u Aberdeen, a legendarni klupski oružar Rustem 'Rule' Gashi prvi puta u životu nakon 36 godina rada u klubu ide u Saudijsku Arabiju!

- Što očekujem? Ne znam, majke mi! - rekao je Gashi na oproštaju. Rijeka zna što u četvrtak očekuje: zabiti gol što prije pa nek Škoti (bez Cogrovea) love najmanje četiri komada koja bi i u tom slučaju bila dovoljna, a koja Prskalu sa normalno posloženom obranom ne mogu zabiti ni da se u Aberdeenu igra do sljedećeg kolovoza.

Na aberdeenskim ulicama i stadionu Pittodrie očekuje se 100-tinjak riječkih navijača koji bi u treći po veličini škotski grad trebali doći oko podneva.

Najblistaviju povijest FC Aberdeena pisao je Alex Ferguson. Osvojenim Kupom Igor Bišćan već je napisao jedno sjajno poglavlje, a Aberdeen bi trebao jedna etapa na europskom putu koji izgleda - jako obećavajuć.

I bez petorice igrača ova je Rijeka bolja od Aberdeena! Sutra od 20:15 počinje uvodna emisija pa prijenos kolege Marija Glavana na ArenaSportu. Bišćan i Rijeka slave u gradu Alexa Fergusona!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe