Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U vezi je s olimpijkom Đerek, a do zlata je stigao iz - podruma

None Foto: Facebook/AP/Reuters/Pixsell

Tin Srbić (21) trenirati je počeo s četiri godine, zbog bolesti oca morao je brzo odrasti, a svjetski gimnastički prvak na preči jedan je od najbolji studenata strojarstva

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tin Srbić (21) tek je tri tjedna ranije navršio 13 godina, no u Nedelišću je krajem 2009. bio najveća zvijezda. Osvojio je sedam zlata, uzeo je sve što je mogao u konkurenciji mlađih juniora na prvenstvu Hrvatske.

Bio je najbolji u višeboju i svim ostalim spravama u finalu. I tad su mnogi zapamtili dečka, koji će osam godina kasnije postati i svjetski seniorski prvak na preči - kraljevskoj gimnastičkoj disciplini.

- S četiri godine prvi sam put ušao u gimnastičku dvoranu. Odveo me otac koji je poznavao jednog trenera. Prve dvije godine trenirao sam u podrumu, u maloj dvorani Sokola, no to je bila još uvijek igra. Međutim, treneri su primijetili moj potencijal i prebacili me u glavnu dvoranu - rekao je zagrebački gimnastičar.

A kad se popeo iz podruma u prizemlje stigli su i rezultati. I onih sedam zlata na jednom natjecanju.

- U početku sam trenirao višeboj, no posljednje četiri godine više sam se usredotočio na preču - kaže Tin.

Kao i svi gimnastičari, i on je puno puta padao i ozljeđivao se.

- Ne bojim se padova. Radite li vježbu sa strahom onda to neće dobro završiti. Posljednji put ozbiljnije sam se ozlijedio kada sam imao šest godina. Slomio sam desnu ruku - rekao je Srbić.

U vezi je s hrvatskom gimnastičarkom i olimpijkom Anom Đerek. I sam će reći da mu je puno lakše imati uza sebe nekoga tko razumije kroz što sve prolazi.

- Nije joj lako gledati me, uvijek, drhti, ponekad i plače - kaže Tin.

Premda je još uvijek vrlo mlad, tek mu je 21, gimnastički svjetski prvak spoznao je puno toga o ženama.

- Razumjeti žene nije misterij. Kad si u krivu ispričaš se, a kad je ona u krivu, opet se ispričaš - napisao je na svom Facebook profilu.

Nije mu bilo lako. Zbog bolesti oca ponekad mu gimnastika nije bila u prvom planu.

- To je bilo vrijeme kad sam morao odrasti preko noći - rekao je jednom.

Razmišljao je nerijetko i odustajanju od gimnastike. Međutim, uvijek je pronašao motiv da nastavi trenirati.

- Da, ponekad mi dođe da odustanem, ali onda se sjetim da ima puno ljudi, kojima želim pokazati da su u krivu - kaže Tin.

Nije samo vrhunski sportaš nego i student. Jedan je od najboljih na fakultetu strojarstva. To i ne čudi budući da na svako prvenstvo nosi knjige. Onaj najteži ispit iz termodinamike je položio.

- Dugo sam učio za taj predmet, ipak knjiga ima 400 stranica. No lako je nju pročitati, treba je i razumjeti. Kada diplomiram bit ću inženjer industrijskog menadžmenta, no nastavit ću se baviti gimnastikom - istaknuo je Tin.

Već s 21 je postao svjetski prvak te ne sumnjamo da će u karijeri osvojiti još pregršt medalja s najvećih svjetskih natjecanja.

Komentari (91)
  • Poštovani, mladi čovječe, čestitke do neba !!! Isplatio se tvoj trud !!

    9. 10. 2017,   12:34
  • kad mu olimpijka gola s malom čvrstom utreniranom guzom napravi špagu to mu vrijedi ko ova medalja

    9. 10. 2017,   11:19
  • Mi primjetimo talentirane sportase tek kad postanu svjetski prvaci a do tada neka se sami snalaze kako znaju nedo bog da im se financijski pomogne prije nego postanu prvaci Sad je momak velika hrvatina svi mu se klanjaju pa Hrvatska je prvak svijeta . Mogu jos samo dodati bravo momak mada sad prvi put cujem za tebe

    9. 10. 2017,   11:40