Obavijesti

Sport

Komentari 23

Hrvatski stroj se ugrijao! Pali Grci, a sada slijede Španjolci...

Hrvatski stroj se ugrijao! Pali Grci, a sada slijede Španjolci...
3

Hrvatska je pobjedom nad Grčkom 13-11 prošla u polufinale Europa Kupa koje se igra u Zagrebu. Najbolji kod nas bio je Fatović koji je zabio tri gola, a naši će u polufinalu igrati protiv Španjolske...

VIDEO

Kako je dan prolazio, tako je Hrvatska sve više bila zabrinuta. Srbija izgubila od Španjolske, mladi Mađari pregazili Crnogorce, kao da dolazi do svrgavanja vlasti u vaterpolu. No, Barakude su pokazale snagu i pobijedile Grke za polufinale Europa Kupa! 

Grčka je sjajno, agresivno i prkosno ušla u utakmicu. Nisu se nimalo uplašili aktualnih svjetskih prvaka, igrali su na sto posto. Gotovo cijelo prvo poluvrijeme oni su vodili, a mi ih lovili po plivalištu na Mladosti. Nismo se uspjeli adaptirati na njihovu agresivnost i brza rješenja u napadu, i to je na koncu završilo tako da smo primili čak šest golova u prvome dijelu! Halo, šest! Stvarno previše jer obrana nam uopće nije funkcionirala. 

Zamalo su Grci otišli s prednošću na odmor, ali ukazao se sjajni Buljubašić i devet sekundi prije kraja zabio za 6-6.

Ivica Tucak ispratio je prvo poluvrijeme zabrinjavajućim pogledom, a onda je slijedila bukvica Barakudama koje su igrale jako lošu obranu. Ne znamo što im je točno rekao, ali bitno da je upalilo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naši su silovito ušli u drugo poluvrijeme i za čas poveli 9-6! Igrali smo kao navijeni u obrani, Grci nisu mogli ništa, a sve je bilo gotovo kada se razbranio Bijač koji je na kraju brojao do 13 obrana. Kontrolirali smo utakmicu do kraja, vodili i po četiri razlike, jednostavno nismo dovodili pobjedu u pitanje. Malo su se naši opustili u završnici no nervozni Grci nisu imali rješenja i Hrvatska je došla do jako bitne pobjede od 13-11. 

Rekao je Ivica Tucak da su Grci jako neugodni protivnici, a to se vidjelo u prvom dijelu. No, pročitao ih je naš izbornik i Barakude su izvanrednom predstavom u drugom dijelu pobijedili protivnika za koje igra generacija koja je posvajala sve u mlađim kategorijama.

Najbolji kod nas bio je Fatović s tri gola, a po dva su zabijali Šetka, Vrlić, Garcia i Joković. Kod Grčke je najbolji bio Fountoulis s tri komada.

Mnogi su očekivali novi vječni klasik u polufinalu, jedno od najvećih rivalstava u vaterpolu, no Hrvatska će u polufinalu Europa Kupa igrati protiv Španjolske. Španjolci su u reprizi finala Europskog prvenstva iznenađujuće izbacili olimpijske i europske prvake Srbe sa 13-12. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu