Obavijesti

Sport

Komentari 41

U zatvor na 70 godina?! 'Bio je pijan da nije mogao ni govoriti'

U zatvor na 70 godina?! 'Bio je pijan da nije mogao ni govoriti'
1

Joao Maleck (20) je u stravičnoj nesreći pokupio bračni par Alejandra Castra i Maríju Peñu. Nogometaš Seville bio je alkoholiziran, a skupocjenim Mustangom je išao dvostruko brže od stradalog para

VIDEO

Bio je toliko pijan da nije mogao hodati ni govoriti, ne zbog nesreće, nego zbog alkohola, izjavili su svjedoci nesreće u kojoj je nogometaš Joao Maleck (20) usmrtio tek vjenčani bračni par, Alejandra Castra (33) i Maríju Peñu (26). 

U utorak je održano saslušanje na kojemu je Malecku određen šestomjesečni pritvor. U ponedjeljak je proveo svoju prvu noć u zatvoru Puente Grande u Jaliscu. Njegovi su odvjetnici tražili puštanje, ali odbijeni su. Maleck posjeduje meksičku, francusku i kamerunsku putovnicu, a prije saslušanja obitelj stradalog para je strahovala da bi mogao potplatiti suca, pobjeći iz zemlje i tako izbjeći kaznu. 

- Njih više ne možemo vratiti, ali pravda mora pobijediti. Za one koji su stradali na sličan način i da drugi ne stradaju. Koliko ovakvih slučajeva prođe nekažnjeno? - rekli su u strahu da bi sve moglo proći ispod radara jer je riječ o nogometašu Seville.

Prema meksičkom zakonu, zbog izazivanja nesreće sa smrtnim posljedicama prijeti mu i do 70 godina zatvora.

Upozorenje: video je uznemirujućeg sadržaja.

Pokretanje videa...

00:15

Vozio je dvostruko brže nego stradali

Podsjetimo, Joao Maleck je sa svojim u skupocjenim Mustangom udario automobil u kojem su bili pedagog i njegova žena, stručnjakinja komunikacijskih znanosti. Bili su na putu do svadbene proslave nakon što su se vjenčali u nedjelju. Nogometaš je vozio brže od 70 km/h, dvostruko većom brzinom nego par kojeg je pokupio. Njihov automobil se od siline udara praktički prepolovio... 

Maleck je nakon nesreće podvrgnut alkotestu koji je bio pozitivan, potvrdilo je Državno tužilaštvo, a prenosi španjolski Muchodeporte.

- Državno tužilaštvo zatražit će od suda prvo pritvor, a onda i saslušanje na kojem bi se trebala podignuti optužnica protiv Malecka za ubojstvo dvoje ljudi - poručili su iz Državnog tužilaštva.

Ima tri putovnice, ali iz države više ne može pobjeći

Joao Maleck bio je pod ugovorom s meksičkim prvoligašem Santos Lagunom, a prošle je sezone bio na posudbi u drugoj momčadi Seville. Španjolski velikan je odmah raskinuo ugovor s njim. Maleck je i reprezentativac Meksika do 20 godina.

- Nemamo što reći o tom igraču. Imajte na umu da je on kod nas bio na posudbi, on nije igrač Seville. Nećemo nastaviti s njim suradnju i to smo već priopćili Santosu - rekao je glasnogovornik Seville Juan Ramón Morales za ESPN.

Joao Maleck rođen je u Guadalajari u Meksiku, ali ima kamerunske korijene i francusku putovnicu. Još prije nekoliko tjedana u intervjuu za ESPN rekao je kako je uvjeren da će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022.

- Bez problema mogu promijeniti reprezentaciju, za Meksiko sam igrao samo prijateljske utakmice. Moj je cilj biti u Kataru, ili s Francuskom ili s Meksikom.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu