Obavijesti

Sport

Komentari 62

Elf u 90' srušio U19 Vatrene, Gudelj: Nismo ovo zaslužili...

Elf u 90' srušio U19 Vatrene, Gudelj: Nismo ovo zaslužili...
8

Odlična U19 Hrvatska poražena je 1:2 od Njemačke u Sinju, u utakmici 1. kola Elitne skupine 3 kvalifikacija za Euro (ove godine u Armeniji). Šteta! Jer momčad Ivana Gudelja zaslužila je daleko više od bolnog poraza

VIDEO

Nogometna klasika: drugi igraju, Njemačka pobjeđuje. Elf je golom u 90. minuti srušio U19 Vatrene Ivana Gudelja koji su igrom, borbenošću, zajedništvom i disciplinom zaslužili više, daleko više od tako bolnog poraza.

Sinj: UEFA U-19 Elitno kolo kvalifikacija za EP, Hrvatska - Njemačka

Hrvatska je istrčala u 4-1-4-1 formaciji sa Bulatom na poziciji korektora veze. Elf je počeo bolje, ali to naplatio tek četiri minute prije kraja prvog dijela kada je robusni Jann-Fiete Arp prebacio istrčalog Dominika Kotarskog - 0:1.

U nastavku Hrvatska više nije igrala kontra jake sinjske bure, preuzela je konce igre u svoje ruke, a Jakov Blagaić je nakon samo tri minute u igri (57') poravnao rezultat: korner za Hrvatsku, par odbijanaca, Blagaić puca sa 13-14 metara, lopta mu nije dobro sjela, ali se odbila o travnjaka tako da je u visokom luka ušla u donji desni kut Plogmannova gola - 1:1!

Naši su bili slika i prilika svog izbornika iz njegovih igračkih dana: fajteri koji ne popuštaju niti milimetra pa makar protiv fizički daleko jačeg te prosjekom starijeg i iskusnijeg protivnika.

Sinj: UEFA U-19 Elitno kolo kvalifikacija za EP, Hrvatska - Njemačka

Na žalost, naša dekoncentracija i sjajna njemačka akcija u 90-oj su nas minuti odveli u jako bolan i teško nadoknadiv gubitak i tog jednog boda. Jonathan Burkradt ušao je s lijeve strane u naš šesnaesterac i sa 10 metara prebacio istrčalog Kotarskog - 1:2 i pobjeda Elfa.

U našoj, Elitnoj skupini 3, još su Norveška i Mađarska koje su ranije danas odigrale bez golova, 0:0. Samo pobjednik skupine ide dalje i to nam žestoko komplicira borbu za odlazak na Euro u Armeniji ove godine. Moramo pobijediti i Norvežane i Mađare te se nadati se da će barem jedna od te dvije reprezentacije srušiti Nijemce. Teško... Jako teško.

Sinj: UEFA U-19 Elitno kolo kvalifikacija za EP, Hrvatska - Njemačka

- Nesretan gol, 90. minuta. Rekao bih da igračima ne mogu ništa zamjeriti, bili su 200% unutra. Znali smo da je Njemačka izuzetno dobra reprezentacija, to su bila dva izrazito različita poluvremena. Prvo poluvrijeme vjetar je bio na njihovoj strani, imali smo mrtvu šansu, trebali smo praktički držati nulu do kraja. Mislim da nismo zaslužili primiti gol, a mislim da nismo zaslužili ni poraz, ali eto, poraz je uvijek zaslužen. Kad ti protivnik zabije dva gola, onda uvijek treba čestitati. Imali smo pritisak, izjednačili smo, imali smo situacije u kojima smo još mogli zabiti gol, no eto, moramo biti koncentrirani svih 90 minuta - započeo je izbornik Ivan Gudelj.

Ovo su te reprezentacije kod kojih misliš da se ništa neće dogoditi, da si ih umrtvio, no oni imaju tako individualne igrače poput broja 10 kojeg nismo mogli zaustaviti. Moram na kraju čestitati Nijemcima na zasluženoj pobjedi jer ona i je zaslužena, no opet moram reći da bi danas najrealnije bilo da je rezultat neriješen - rekao je Gudelj koji čvrsto stoji na zemlji pa zaključio - dalje neće biti lako:

- Trebamo biti realni da će biti teško sljedeće dvije utakmice. Moramo ih odigrati na visokoj razini, pobijediti obje utakmice,s vi igrači će dobiti šansu, a mislim da ova reprezentacija ima igrače za prvu momčad, neki će sigurno doći do A reprezentacije. Žao mi je, ova generacija je mogla napraviti nekakav iskorak, ali u nogometu je sve još moguće, imamo još dvije utakmice.

Sljedeće kolo (subota, 23. ožujka)

Njemačka-Norveška (11:00, Sinj)

Hrvatska-Mađarska (17:00, Dugopolje)

Rezultati

Hrvatska-Njemačka 1:2 (Blagaić 57' / Arp 41', Burkardt 90')

Norveška-Mađarska 0:0

Tablica

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani