Obavijesti

Sport

Komentari 16

Učitelj iz Teksasa pobjegao iz boksa, a vratio ga je Don King

Učitelj iz Teksasa pobjegao iz boksa, a vratio ga je Don King
1

Boksao je za WBC svjetski naslov protiv Deontaya Wildera, boksao je i protiv Anthonyja Joshue za IBF pojas, a sada će boksati protiv našeg najboljeg boksača Filipa Hrgovića. Tko je Eric Molina?

VIDEO

Filip Hrgović pred sobom ima ispit karijere - poznato ime svjetskog boksa Eric Molina ukrstit će rukavice s našim najboljim boksačem, koji neumoljivo juri prema jednom od svjetskih naslova. Okršaj Hrgovića i Moline bit će predborba revanša prvaka Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue 7. prosinca u priredbi vrijednoj 100 milijuna dolara.

Borit ću se na najvećoj priredbi u povijesti, vrijednoj 100 mil. $
Borit ću se na najvećoj priredbi u povijesti, vrijednoj 100 mil. $

Korak do sna

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Boksao je za WBC svjetski naslov protiv Deontaya Wildera, boksao je i protiv Anthonyja Joshue za IBF pojas, ali oba meča izgubio. Protiv Wildera je čak i imao šanse kada je u ranijim rundama uzdrmao prvaka, no kasnije je izgubio nokautom u devetoj rundi.

Podvig karijere uslijedio je kada je nokautirao Tomasza Adameka u 10. rundi i tako ostvario pobjedu karijere koja ga je i gurnula u meč za naslov s Joshuom. No, uvijek je nedostajao taj jedan korak više, koji bi ga gurnuo u samu svjetsku elitu. Ostao je na korak do sna.

Možda je i zbog tih razloga imao nešto teži boksački put jer je nakon 20. profesionalnog meča odustao i rekao zbogom boksu. Kada boksač prvi profesionalni meč izgubi nokautom pa pobijedi 18 puta zaredom od čega samo četiri odlukom, a sve ostalo nokautom, onda je pravo iznenađenje kada se povuče u svojem 'primeu'.

Učitelja vratio Don King

Upravo to je napravio Molina i 2012. godine rekao zbogom boksu. Posramljen i ponižen nakon teškog nokauta u prvoj rundi od Chrisa Arreole, okačio je rukavice o klin i promijenio ploču u životu.

Te 2012. magistrirao je na University of Texas u Brownsvilleu pa odlučio pomagati djeci s posebnim potrebama. Zaposlio se kao učitelj u jednoj javnoj osnovnoj školi u Edinburgu i činilo se kao da je Molinina boksačka karijera gotova.

No, kada ti bubu u uho ubaci ni manje ni više nego Don King, onda su male šanse da se ne trgneš i vratiš onome što najbolje znaš. Molina je poslušao menadžera, odazvao se i vratio u dvoranu, no dječicu nije ostavio.

- Svijet ustvari ne zna priču koju donosim. Svi su me sudili po meču s Arreolom. Svi su me tada mogli dobiti jer sam bio slab u glavi. Ali izrastao sam u opasnog teškaša i ne postoji drugi teškaš koji je prolazio stvari kao ja. Radio sam do pola 5, zatim trenirao, a u ponoć išao trčati. I tako svaki dan. Vikendima sam sparirao - rekao je uoči meča s Joshuom.

- Volim raditi s djecom s posebnim potrebama i učiti ih. Jer su autsajderi u životu. I što god se dogodi u mojem meču, sudbina mi je raditi s tim klincima. Nemaju puno mogućnosti u životu i ja sam im očinska figura. Tada mi je srce na mjestu.

Karijera Erica Moline

Molina je meksičko-američki boksač. Visok je 193 centimetara i boksa u standardnom gardu. Ima raspon ruku 201 centimetara, a varira oko 108 kilograma. Boksao je i u lakoteškoj kategoriji te je u 12-godišnjoj karijeri odboksao 142 runde, ostvario 27 pobjeda uz 5 poraza (19 KO/5 KO).

Na Filipa Hrgovića će poslije jednoglasne pobjede sudačkom odlukom protiv Nicka Guivasa. Bio je to meč u kojem je slavio poslije poraza od Dominica Breazealea.

Osobni podaci:

  • Ime i prezime: Eric Molina
  • Nacionalnost: Amerikanac
  • Karijera: 2007-2019
  • Nadimak: Drummer Boy
  • Godine: 37
  • Omjer: 27-5 (19 KO)
  • Visina: 193 centimetara
  • Težina: 108 kilograma
  • Raspon ruku: 201 centimetar
  • Gard: Standardan (dešnjak)
  • Rang na svjetskoj ljestvici: 35
  • Postotak nokauta: 59.38%
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu