Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Udarac u potiljak je najopasniji u boksu i ne smije se tolerirati'

None Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Pobjeda najboljeg hrvatskog boksača nije pod upitnikom, no u boksačkoj zajednici naveliko se priča o udarcima u potiljak koje je Hrga uputio dok se Molina saginjao

Filip Hrgović maestralnom izvedbom nokautirao je bivšeg dvostrukog izazivača za svjetsku titulu Erica Molinu i treći put obranio svoj internacionalni WBC naslov.

Do desete profesionalne pobjede u isto toliko mečeva stigao je lakše od očekivanog uzevši u obzir Molinino ime i status u boksačkom svijetu kao i golemo iskustvo na najvećoj razini.

TAKO JE, MAJSTORE! Sijevnula je desnica: Hrgović nokautirao Molinu u 3. rundi!

Pobjeda najboljeg hrvatskog boksača nije pod upitnikom, no u boksačkoj zajednici naveliko se priča o udarcima u potiljak koje je Hrga uputio dok se Molina saginjao.

Glavni sudac meča Ian John Lewis odmahnuo je rukom i svaki put dopustio da se meč nastavi bez opomene niti sankcije što je izazvalo reakciju predsjednika WBC-a Mauricia Sulaimana.

- Udarci u potiljak su ilegalni i to moraju prihvatiti svi suci. To je najopasniji udarac u boksu i ne smije se nikako tolerirati - napisao je Sulaiman na Twitteru.

Andy Ruiz Jr v Anthony Joshua - Diriyah Arena DOLAZI U PONEDJELJAK U 11 SATI 'Sorry, Joshua i Ruiz, išao sam na hamburger pa nisam gledao'

- Ja ga nisam namjerno udarao u potiljak. Tamo sam ga pogodio jer je okretao leđa i bježao od meča. Udarci su bili legalni, tu je sudac čiji je posao to ocijeniti i kazniti ako je potrebno - rekao je Hrgović nakon meča ne bježeći od toga što se dogodilo.

Kako god, ilegalni udarci ne umanjuju pobjedu nad Molinom kojeg je Hrga u potpunosti deklasirao i koji je u cijelom meču bacio dva-tri poštena udarca.

Komentari (48)
  • A gdje da ga udari kad mu je glava cijelo vrijeme bila u njegovom pupku...

    8. 12. 2019,   15:57
  • ....onaj je od nemoći nudio potiljak.....

    8. 12. 2019,   15:59
  • Nisam navijač našeg krkana ali slažem se da nije kriv zbog zajčeka , Molina je spuštao i okretao glavu od njega kao nemoj me više , bilo bi ljepše da je Filip namjestio jedan lijepi aperkat ili kroše ali i ovako je dobro

    8. 12. 2019,   15:58