Obavijesti

Sport

Komentari 33

Udruga Naš Hajduk: Zašto se moramo baviti bizarnostima?!

Udruga Naš Hajduk: Zašto se moramo baviti bizarnostima?!
1

Nakon što je inicijativa 'Bit će Bili što su bili' zatražila raskid ugovora između Hajduka i udruge "Naš Hajduk" reagirali su upravo iz te udruge okomivši se priopćenjem na svoje oponente

VIDEO

Građanska inicijativa "Bit će Bili što su bili" u srijedu je zatražila žuran raskid ugovora između nogometnog kluba Hajduk i udruge "Naš Hajduk", ocijenivši ga štetnim.

- Tražimo trenutačni raskid štetnog ugovora između HNK Hajduk i Udruge Naš Hajduk i tražimo mišljenje državne revizije i DORH-a  u svezi potpisivanja ugovora o suradnji između HNK Hajduk i Udruge Naš Hajduk od strane Uprave Hajduka zbog mogućeg kaznenog dijela nezakonitog poslovanja - navodi se u otvorenom pismu koje je ova građanska inicijativa uputila Gradu Splitu kao većinskom vlasniku Hajduka te gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari.

Na to je reagirala udruga "Naš Hajduk" priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

S obzirom na još jedan u nizu pokušaja diskreditiranja članova Hajduka, okupljenih u i oko udruge Naš Hajduk i vlasnika 24,53 posto dionica Hajduka, dužni smo reagirati u ime 40 tisuća članova i skoro 70 Društava prijatelja Hajduka. Važno je naglasiti da nemamo u planu daljnje medijske prepirke sa sinovima i kćerima propagandne mašinerije čiji su pokretači monstruozni likovi, osuđenici i nerealizirani špijuni. Iz njihove medijske radionice izašao je niz gnjusnih laži i podvala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dijeljenje navijačkih skupina na frakcije, forsiranje laži o sukobu juga i sjevera, vrijeđanje pokojnog Žana Ojdanića te sprdanje s klupskom poviješću i tradicijom (a čiji je rezultat logo koji spomenuta inicijativa koristi), samo su neki od primjera. Svjesni smo da ovakva bizarna inicijativa u promociji svojih ciljeva neće prezati od služenja i drugim alatima mašinerije svojih ideologa i podržavatelja, a kojima nije strano na uspjeh i rezultate Hajduka utjecati sudačkim odlukama i drugim čarima HNS-a, u što smo se dovoljno puta uvjerili.

Zanimljiv je i tajming koji je inicijativa izabrala, očito se nadajući da će svoje prljave ruke još jednom pokušati dignuti na Hajduk, koji istovremeno usprkos svim napadima ubire plodove kvalitetnog rada u Akademiji. Svi zahtjevi inicijative većinom su skup nelogičnih, nepovezanih i za Hajduk štetnih ideja za koje smatramo da nakon događaja i situacija u kojima se Hajduk nalazio u ne tako davnoj prošlosti, a iz čega su ga upravo navijači izvukli, nema mjesta u sadašnjosti.

Propali i optuživani policajci, propale ambicije roditelja, propali poduzetnici i porezni dužnici, propali treneri, propali kandidati za predsjednika Hajduka, propali savjetnici - vodili bi Hajduk prema uspjehu? Takvi su već imali svoje šanse u Hajduku i iza sebe ostavili spaljenu zemlju. Tužno je da postoje oni koji sebe nazivaju navijačima Hajduka, a zazivaju da Hajduk opet bude to što je bio: poligon političkih interesa, mutnih poslova, roditeljskih ambicija i sumnjivih lica.

Jadne su i njihove želje za što slabijim rezultatima kluba kako bi se njihovi jadni i neljudski interesi pogurali u prvi plan. Još jednom ponavljamo da nam je nedopustivo izjednačavanje navijačkog pokreta kojeg je Torcida utemeljila, pokreta koji je iznjedrio, između ostaloga, izmjene i dopune Zakona o sportu, izvukao Hajduk iz ralja politike, ujedinio navijačko tijelo u zajedničku borbu za veliki Hajduk, koji provodi izbore za Nadzorni odbor bez ijedne mrlje, a koji je uz to suvlasnik Kluba, s inicijativom u čije ime u proglasima i na društvenim mrežama istupaju pojedinci, čije životopise i reference može svatko provjeriti jednostavnom metodom “guglanja”.

Ne možemo se dovoljno načuditi i neprofesionalnosti velikog dijela medija u ovom slučaju jer nekritički i automatizmom prenose potpuno neprovjerene, lažne i besmislene tvrdnje koje su više puta u javnosti demantirane, čak iako s činjenicama i zdravim razumom nemaju baš nikakve veze. Stavljanjem na istu razinu Našeg Hajduka i skupine nekoliko kompromitiranih ekshibicionista te nazivanjem situacije 'raskolom', 'potresom' i sličnim zvučnim parolama, mediji svjesno ili nesvjesno izazivaju lažnu histeriju i daju na važnosti osobama kojima bi se prije svega trebale baviti institucije različitih profila.

Njima samima, koji se gordo predstavljaju kao 'inicijativa', poručujemo da bi im bilo korisnije da se bave pripremama svojih obrana na sudovima, plaćanjem poreza ili još jednostavnije - vraćanjem vlastitih kredita, umjesto da to za njih čine jamci. Politika koja im je dragi hobi, bez obzira bila lijeva ili desna, i njezine prljave metode zauvijek će ostati njihov “modus operandi”, a Hajduk nije niti će ikad više biti žrtva njihovih metoda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska