Obavijesti

Sport

Komentari 21

Uefa je lažirala glasanje da bi Ronaldo bio u momčadi godine

Uefa je lažirala glasanje da bi Ronaldo bio u momčadi godine
2

Formacija za ovogodišnju momčad godine je izabrana tako da odražava glasove navijača paralelno s postignućima igrača u našim natjecanjima, rekao je glasnogovornik Uefe

VIDEO

Uefa je u posljednji trenutak mijenjala formaciju momčadi godine prema glasovima navijača kako bi Portugalac Cristiano Ronaldo ušao u najboljih 11 za 2019. godinu.

Pokretanje videa...

00:36

Uefa je u srijedu objavila najbolju momčad za proteklu godinu u čijem izboru je posljednjih šest tjedana sudjelovalo više od dva milijuna glasača. Međutim, idealnih 11 objavila je u neobičnoj 4-2-4 formaciji umjesto 4-3-3 ili 3-4-3.

Engleski Daily Mail je objavio kako je Ronaldo bio četvrti na listi napadača iza Sadia Manea, Lionela Mesija i Roberta Lewandovskog pa se Uefa odlučila na promjenu formacije kako bi Ronalda ugurala u momčad godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Englezi tvrde kako je prvotna formacija bila 4-3-3, ali je naknadno iz momčadi izbačen veznjak Chelsea N'Golo Kante, kako bi se promjenom formacije otvorilo mjesto za Ronalda.

- To je bilo učinkovito lažiranje glasova. Razlog tome je Ronaldova popularnost na višoj razini u organizaciji. Zbog toga se pitate što još mogu smisliti - dodao je neimenovani izvor Daily Mailu.

Navijači izabrali Uefa momčad godine i to je... Pola Liverpoola!
Navijači izabrali Uefa momčad godine i to je... Pola Liverpoola!

Iz krovne nogometne organizacije Starog kontinenta nisu željeli priznati navode engleskog tiska, tek su poručili kako su formacije 4-2-4 sve češće, posebno u reprezentacijama:

- Formacija za ovogodišnju momčad godine je izabrana tako da odražava glasove navijača paralelno s postignućima igrača u našim natjecanjima - rekao je glasnogovornik Uefe.

Podsjećamo, ovo je Uefa momčad godine:

Alisson Becker - Trent Alexander Arnold, Matthijs De Ligt, Virgil Van Dijk, Andy Robertson - Frenkie De Jong, Kevin De Bruyne - Lionel Messi, Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo, Sadio Mane.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića