Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uefa kaznila Slovake i Mađare: Igrat će na praznom stadionu

None Foto: RADOVAN STOKLASA

Obje reprezentacije kažnjene su igranjem iduće utakmice u kvalifikacijama pred praznim tribinama, Mađari su dobili i kaznu od 67.125 eura, dok su Slovaci kažnjeni sa 20.000 eura...

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je hrvatske suparnike u kvalifikacijama za EURO 2020. Mađare i Slovake zbog izgreda u njihovoj međusobnoj utakmici igranoj u Budimpešti 9. rujna u kojoj su slavili gosti sa 2-1.

Obje reprezentacije kažnjene su igranjem iduće utakmice u kvalifikacijama pred praznim tribinama, Mađari su dobili i kaznu od 67.125 eura, dok su Slovaci kažnjeni sa 20.000 eura.

Mađarski nogometni savez je kažnjen zbog rasističkog ponašanja navijača, pirotehnike, bacanja predmeta na teren, te nesportskog ponašanja momčadi, dok su Slovaci kažnjeni zbog rasističkog ponašanja svojih navijača.

Mađari će tako iduću domaću utakmicu, 13. listopada protiv Azerbajdžana, igrati pred praznim tribinama Groupama Arene. Tri dana ranije mađarska vrsta će gostovati na Poljudu.

Slovaci će kaznu odraditi protiv Walesa, 10. listopada u Trnavi.

Hrvatska se nakon pet kola nalazi na vrhu ljestvice skupine E sa 10 bodova, s bodom ispred Slovačke i Mađarske te četiri ispred Walesa koji ima i utakmicu manje.

UEFA je kaznila i rumunjsku reprezentaciju i to s dvije utakmice pred praznim tribinama, pri čemu je druga utakmica uvjetna zbog incidenata u utakmici protiv Španjolske u Bukureštu. Kažnjeni su i sa 83.000 eura.

Rumunji su kažnjeni zbog rasističkog ponašanja navijača, ulaska navijača na teren, pirotehnike i bacanja predmeta na teren.

Španjolska je pobijedila u toj utakmici sa 2-1 i vodi na ljestvici s maksimalnih 18 bodova. Druga je Švedska sa 11 bodova, a Rumunji na trećem mjestu imaju 10 bodova.

Komentari (4)
  • Kako mogu biti rastisticki napadi i ispadi, ako niti u jednoj momcadi nema crnaca ili azijata?!

    23. 9. 2019,   17:49
  • Nogometna tribina nije kazalište. Za plaćenih 100 ili 300 kuna za kartu očekivalo bi se da navijač može i podvikati i zviždati i provocirati protivnika.

    24. 9. 2019,   07:57
  • Gledao sam utakmicu na Mađarskoj tv, ovo bi moglo biti veća šteta za Slovake s obzirom da će ta utakmica sa Walesom biti jako bitna za njih dok će Mađari i ovako dobiti Azere.

    23. 9. 2019,   19:02