Obavijesti

Sport

Komentari 26

UEFA odlučila: Žena će suditi finale Chelseaja i Liverpoola...

UEFA odlučila: Žena će suditi finale Chelseaja i Liverpoola...
1

Frappart nije prva sutkinja kojoj je dodijeljeno suđenje neke UEFA-ine natjecateljske utakmice. Tu je čast imala Nicole Petignat koja je sudila tri kvalifikacijske utakmice za UEFA kup između 2004. i 2009.

VIDEO

Francuska sutkinja Stéphanie Frappart sudit će utakmicu UEFA-ina Superkupa između Chelseaja i Liverpoola koja se 14. kolovoza igra u Istanbulu, a pomoćne sutkinje bit će njena sunarodnjakinja Manuela Nicolosi i Irkinja Michelle O'Neal, objavila je UEFA u petak na svojim službenim stranicama.

To će biti prvi put da žena sudi važniju UEFA-inu natjecateljsku utakmicu – susret između osvajača Lige prvaka Liverpoola i pobjednika Europske lige Chelsea - na stadionu Beşiktaş Park u Istanbulu.

Sudi Ligue 1

U srpnju je Frappart imala čast suditi finale ženskog Svjetskog prvenstva između SAD-a i Nizozemske u Lyonu. Također je sudila i polufinalnu utakmicu ženskog Europskog prvenstva između Nizozemske i Engleske, kao i finalnu utakmicu ženskog Europskog prvenstva U-19 2012. godine u Turskoj.

U povijest francuskog nogometa ušla je u travnju kada je postala prva sutkinja na utakmici prve francuske lige između Amiensa i Strasbourga. Sada je izabrana za stalnog suca u Ligue 1 za sezonu 2019./20.

Kao i u finalu ženskog svjetskog prvenstva, 35-godišnja Frappart će imati pomoć sunarodnjakinje Nicolosi i Irkinje O'Neal, dok će četvrta sutkinja biti Turkinja Cuneyt Cakir.

- Puno sam puta govorio da mogućnosti za ženski nogomet nemaju granica i presretan sam što je Stéphanie Frappart postavljena za glavnog suca ovogodišnjeg Superkupa uz pomoćne sutkinje Manuelu Nicolosi i Michelle O'Neal - kazao je nakon objavljivanja ove odluke predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Petignat već sudila

- Kao organizacija dajemo veliku važnost razvoju ženskog nogometa na svim područjima. Nadam se da će vještine i predanost koje je Stéphanie pokazivala tijekom karijere kako bi dosegnula ovu razinu biti inspiracija milijunima djevojaka i žena u Europi i pokazati im da ne bi smjelo biti granica u ostvarivanju snova - dodao je.

Frappart nije prva sutkinja kojoj je dodijeljeno suđenje neke UEFA-ine natjecateljske utakmice. Tu je čast imala Nicole Petignat koja je sudila tri kvalifikacijske utakmice za UEFA kup između 2004. i 2009. (dk)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica