Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uefa potvrdila: Idući Euro imat će najveći nagradni fond ikada

None Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Uefa je objavila kako će nagradni fond Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine iznositi čak 731 milijuna eura, čime će postati najveći u povijesti ovog natjecanja. Motiv više za sve nacionalne selekcije

Zanimljiva čestitka uoči blagdana stigla je iz Uefe. Često europska krovna nogometna organizacija kažnjava, ali ovog puta odlučili su razveseliti nacionalne saveze novim, poboljšanim nagradnim fondom za Europsko prvenstvo 2020. godine. 

Naravno da svaka nacionalna selekcija želi biti na njemu, a veće nagrade i prihodi trebali bi im biti motiv više jer im nude mogućnosti više mogućnosti za razvoj nogometa i organizacije samih saveza.

Savezi će samo za plasman svojih reprezentacija dobiti 9,25 milijuna eura, za pobjedu u skupini 1,5 mil. eura, a za remi 750 tisuća eura.

Zatim, plasman u osminu finala donosi još dva milijuna eura, prolaz u četvrtfinale 3,25 mil. eura, a dostizanje polufinala dodatnih pet mil. eura!

A pravo bogatstvo čeka osvajača koji bi zlatom osvojio još deset milijuna eura, dok će srebrnoj momčadi pripasti sedam mil. eura.

Podsjetimo, kvalifikacije počinju u ožujku 2019. godine, a Europsko prvenstvo održat će se u 12 gradova Europe od 12. lipnja do 12. srpnja 2020. godine.

Komentari (7)
  • Mi na idući euro nećemo stići...

    23. 12. 2018,   22:28
  • Euro je skoro u razini svjetskog prvenstva. Jedino fali argentina i brazil od nogometnih velesila i eto ti svjetsko. Iako su i argentina i brazil neusporedivi sa europskim velesilaa dobrih 15 godina ali s obzirom Na povijest njihovu su ipak velesile. I osvojimo li mi taj euro, bit ce ko da smo svjetski prvaci. A ja virujen da itekako mozemo i vjerojatno ce to bit zadnje natjecanje ove zlatne generacije

    23. 12. 2018,   10:00