Obavijesti

Sport

Komentari 39

Uefina revolucija: Ukida se famozno pravilo gola u gostima

Uefina revolucija: Ukida se famozno pravilo gola u gostima
1

Treneri vodećih europskih klubova sastali su se na godišnjem sastanku u Nyonu gdje su od Uefe zatražili promjene određenih pravila, a glavna tema bila je ukidanje pravila gola u gostima

VIDEO

Famozno Uefino pravilo gola u gostima već je dozlogrdilo gotovo svim klubovima na ovome svijetu pa su tako treneri nekih od najvećih klubova na godišnjem skupu u Nyonu od Uefe zatražili da se to pravilo ukine. 

Na sastanku su sudjelovali Massimiliano Allegri (Juventus), Carlo Ancelotti (Napoli), Unai Emery (Arsenal), Paulo Fonseca (Shakhtar Donetsk), Julen Lopetegui (Real Madrid), Jose Mourinho (Manchester United), Thomas Tuchel (Paris St. Germain) i bivši trener Arsenala Arsene Wenger te su zatražili određene promjene u natjecanjima pod okriljem Uefe.

Prva stvar koju su treneri predložili bila je ukidanje gola u gostima, a iz Uefe su dobili odgovor kako će oni razmotriti zahtjeve te da su spremni za diskusiju.

- Treneri smatraju kako postizanje gola u gostima više nije tako teško kao što je bilo u prošlosti i smatraju kako bi trebalo razmisliti o ukidanju tog pravila. Njihovo je mišljenje kako se u nogometu dosta toga promijenilo i da danas gol u gostima nema više takvu težinu kao kada je uveden - rekao je glavni direktor svih Uefinih natjecanja Giorgio Marchetti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dani Olmo je u konkurenciji za najboljeg mladog igrača Europe
Dani Olmo je u konkurenciji za najboljeg mladog igrača Europe

Kao glavni razlog za ukidanje gola u gostima, treneri navode manju atraktivnost utakmica jer se domaće momčadi više fokusiraju na obranu kako ne bi primili gol dok se gosti baziraju samo na kontranapade.

To je pravilo uvedeno još 1965. godine kao alternativa bacanja novčića ili ponavljanja utakmica, a onda se uzimala u obzir i činjenica kako su uvjeti na gostovanju zbog problema s putovanjem bili dosta teži.

Osim toga, treneri su zatražili da Uefa uvede jedno novo pravilo po uzoru na Engleze i Talijane, a to je pravilo po kojem bi prijelazni rok za sve klubove završio uoči prvog prvenstvenog kola.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu