Obavijesti

Sport

Komentari 6

UFC je pripremio poslasticu u stojci, bori se i Pejićev 'krvnik'

UFC je pripremio poslasticu u stojci, bori se i Pejićev 'krvnik'
1

Večerašnji spektakl UFC-a u Gdanjsku možete pratiti i na programu NoveTV od 23 sata. Prijenos uživo bit će na portalu Gol.hr stoga ne propustite ovaj sjajni borilački event

VIDEO

UFC je večeras ponovno u Europi! Nakon šest tjedana odsustva najjača svjetska MMA organizacija vraća se na stari kontinent prirediti novi spektakl. UFC večeras održava svoj Fight Night 118 u Gdanjsku gdje će glavna borba večeri biti fantastični okršaj jednog od najboljih stand up boraca u igri Donalda Cerronea i nadolazeće engleske zvijezde Darrena Tilla.

Nije rijedak slučaj da događaji iz Fight Night serije nadmaše čak i one puno popularnije glavne evente na kojima nastupa puno veći broj zvijezda. Nemali broj puta dogodilo se upravo suprotno. Isto možemo očekivati i večeras jer je na rasporedu nekoliko fenomenalnih borbi, a UFC se pobrinuo da publici u Gdanjsku ovo ostane noć za pamćenje.

Donald Cerrone vs Darren Till

Bilo bi normalno uvod u ovu borbu započeti Donaldom Cerroneom. Čovjek je dugi niz godina MMA borac, samo u UFC-u je skoro osam godina i jedno je od najvećih imena velter kategorije. Krasi ga iznimna tehnika u stojci, jedan je od najatraktivnijih boraca, a neki njegovi nokauti nogom ne mogu se prestati vrtjeti MMA portalima i društvenim mrežama.

Publika ga naprosto obožava jer ovaj bivši kick boksač uvijek priredi spektakl. Njegovi nokauti i najviše "performance of the night" bonusa u povijesti UFC i WEC-a priskrbili su mu epitet 'killera' i stvorili veliku bazu obožavatelja. Nema s kim se nije borio u svojoj dugogodišnjoj karijeri tako da će biti iznimno težak ispit za mladog Engleza, koji je, pa jednostavno rečeno, osvježenje velter kategorije.

Kako opisati 24-godišnjeg borca iz Liverpoola? Pa, usudili bismo se reći da pomalo nalikuje na Jona Jonesa po stilu borbe. Visok je, vitak, vrlo dugih udova, s iznimnom mogućnosti nokauta... Kompletan je borac i prijeti iz svih raspoloživih sredstava, obožava se potući, a na sjajan način koristi laktove. Kao i Bones Jones.

Na scenu je bljesnuo svojim prgavim engleskim karakterom nakon što je u četiri borbe upisao tri pobjede i neriješen rezultat, posljednju protiv puno iskusnijeg Srbina Bojana Veličkovića u Rotterdamu. U karijeri je neporažen i bit će opasan zalogaj za Kauboja Cerronea, čovjeka koji glasi za 'najzauzetijeg UFC borca' pošto već petu godinu zaredom odrađuje minimalno četiri borbe godišnje.

Bori se i Pejićev 'krvnik'

Sjajna Poljakinja Karolina Kowalkiewicz večeras će odraditi svoju šestu borbu u UFC-u i pokušat će se vratiti na pobjedničke staze u doglavnoj borbi večeri nakon što je izgubila dvije zaredom - od prvakinje Joanne Jedrzejczyk i Claudije Gadelhe. Ovakvi padovi nakon borbe za naslov nisu ništa neuobičajeno u MMA-u, ali problem bi mogao biti ako bi Karolina izgubila večerašnju borbu s Jodie Esquibel.

O njoj se ne zna puno pošto će večeras debitirati u oktagonu, ali zna se da je opasna u stojci. Bivša je boksačica s profi rekordom 7-7-1, a nakon boksačke karijere nastupala je za Invictu FC. Pod okriljem UFC-a odradila je jednu borbu, ali u TUF seriji (The Ultimate Fighter) gdje je pobijedila Ashley Yoder.

Večeras će u kavez i Jan Blachowicz. Obožavateljima s ovih prostora najpoznatiji po borbi s našim 'Dukeom' Igorom Pokrajcem u zagrebačkoj Areni. Ali onim pomnijim pratiteljima Blachowiczevo ime iskrsnulo je i prije njegove ere u UFC-u. Dugi niz godina borio se za elitnu europsku organizaciju poljski KSW prije nego je otišao u SAD. Sada će u kavez s Devinom Clarkom, borcem koji je MMA obožavateljima za oko zapeo zbog svoje borbe za prava djece s Downowim sindromom.

Blachowicz večeras u kavez ulazi nakon dva poraza zaredom dok Clark želi nastaviti pozitivan niz protiv ispita karijere i upisati treću pobjedu zaredom.

U centar dvorane večeras će izaći i Marcin Held protiv Nasrata Haqparasta, Sam Alvey borit će se s Ramazanom Emeevom, Artem Lobov bori se s Andreom Filijem dok će nastupiti i Damian Stasiak, čovjek zbog kojeg naš Filip Pejić, koji usput rečeno brani pojas prvaka FFC-a večeras u Linzu, karijeru nije nastavio u UFC-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom