Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Uh, puhalo je muški i prevrtalo brodove, ali mi imamo medalju'

'Uh, puhalo je muški i prevrtalo brodove, ali mi imamo medalju'
1

Braća Fantela stigli su u Aarhus kao 17. na svjetskoj ljestvici, ali napravila su pravi podvig! Osigurali su medalju u klasi 49er i u subotu jurišaju po zlato! Ostvarili su i normu za Olimpijske igre 2020. godine

VIDEO

Ušli smo da odjedrimo bez prevrtanja, a puhalo je muški. U Miamiju nam se dogodilo da smo vodili i da je jako zapuhalo i da smo u jednom danu sve prosuli. Rekli smo, ajmo probati da nam se to ne dogodi. Brodovi su se oko nas prevrtali, nije bila zafrkancija. Kad smo vidjeli da kontroliramo brod, odlučili stisnuti još jače. Imali smo i malo sreće u zadnjoj dionici plova, doletio je jaki reful, imali smo mali prozor za odraditi manevar, neki ga nisu imali, popeli smo se sa sedmog na drugo, rekao je Šime Fantela, koji je s bratom Mihovilom dan prije kraja Svjetskog prvenstva u danskom Aarhusu osigurao medalju u klasi 49er.

U subotnji plov za medalje braća Fantela ulaze s prvog mjesta i veliki su favoriti za zlato! Nakon 12 jedrenja Šime i Mihovil Fantela su prvi, 13 negativnih bodova ispred Nijemaca Fischera i Grafa, čak 18 ispred još jedne njemačke posade Heila-Ploessel.

Olimpijski i svjetski prvak Šime Fantela upisao se tako i u povijest jer je vrlo malo jedriličara koji su osvajali medalje na svjetskim natjecanjima u različitim olimpijskim disciplinama. Među njima su Brazilac Robert Scheidt, Britanci Ben Ainslie i Ian Percy, Šveđanin Frederik Loof, a u subotu će im se pridružiti i Šime Fantela.

Braća Fantela stigli su u Aarhus kao 17. na svjetskoj ljestvici klase, posada koja cilja plasman u finalnu zlatnu skupinu i normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020, no ostvarili su pravi podvig. U dva dana finalnih jedrenja zlatne skupine podijelili su lekcije konkurenciji, odjedrili samouvjereno, u maniri pobjednika, iako se jedrilo u ekstremnim uvjetima, s udarima vjetra od 25 čvorova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prednost u bodovima ništa ne znači. Pripremit ćemo se što je bolje moguće, ne izletjeti na startu, pratiti našu rutinu. Igrat ćemo svoju igru, pogotovo prvu stranicu i onda eventualno pogledati gdje je tko od konkurencije i pokušati im parirati. Olakšanje je što imamo normu za Tokio, a kamoli ne medalju. Došli smo ovdje učiti, iskoristili smo sve što nam se otvorilo, išli smo iz dana u dan. Jedrili smo po svome i stvorili smo se prvi. Ne sumnjam u sebe, ali isto tako moglo je krenuti u drugom smjeru, i gotovo prvenstvo - dodao je Šime.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska