Obavijesti

Sport

Komentari 12

Ujutro na maturu, popodne na trening, a onda juriš po naslov

Ujutro na maturu, popodne na trening, a onda juriš po naslov
1

Vozač nas odveze iz Varaždina u Zagreb na ispit iz hrvatskog jezika, pa se vratimo na trening, pa sutradan na ispit iz engleskog jezika.. Malo sam iscrpljena, ali ima još snage za polufinale, rekla nam je Lara Štimac

VIDEO

U ponedjeljak sam pisala ispit iz hrvatskog jezika, u utorak esej, srijeda je bila rezervirana za engleski jezik. Ujutro na maturu u Zagreb, popodne na trening u Varaždin, kaže Lara Štimac (19).

Da, takav je bio raspored organizatorice igre Hrvatske uoči Final foura Zlatne lige. Ujutro bi Laru i dvije suigračice, Leu Deak i Božanu Butigan, vozač odvezao u Zagreb na maturu, pričekao ih da završe, pa nazad u Varaždin na trening. Dolazi iz Zaprešića, a završila je sportsku gimnaziju.

- Sad idem na maturu, a nakon toga mislim uzeti godinu danas slobodnog i posvetiti se isključivo odbojci. Željela bih napraviti karijeru, probati negdje u inozemstvu...

Matura - trening, matura - trening, bio je režim sve do danas, kad Hrvatska u 19 sati u Varaždinu igra protiv Španjolske.

- Ako budemo prave, nema straha za pobjedu. Baš smo analizirale protivnice, mislim da smo kvalitetnija momčad i da samo moramo ponoviti igru kao u posljednjoj utakmici protiv Francuske i da ćemo izboriti finale. 

Lara dolazi iz sportske obitelji, tata Vjekoslav bio je košarkaš Fortune iz Zaprešića, kluba koji je početkom 90-ih igrao prvu hrvatsku ligu, majka Saša također je bila košarkašica, a sestra Maša - odbojkašica.

- Zbog nje sam i počela igrati odbojku. Gledala sam je i bila sam oduševljena. Tri godina je starija od mene. 

Jedan od razloga “booma” naše odbojke je Talijan Daniele Santarelli, izbornik. Radi se o vrhunskom stručnjaku koji je u klupskoj karijeri osvojio sve što se osvojiti može.

- S klubom je prvak Italije,osvajao je Kupve, superkupove... Izborio je finale Lige prvaka. Baš smo kliknuli, imamo odličnu atmosferu, a to se vidi i po rezultatima. 

A razultati su sjajni. Hrvatska je imala 15 uzastopnih pobjeda, potom smo iznenađujuće izgubili od Francuske 3-2, da bismo ih u uzvratu pobijedili s glatkih 3-0. Bila je to sjajna predstava naših djevojaka.  Santarelli ima ogromno odbojkaško, no nikakvo znanje iz hrvatskog jezika.

- Komuniciramo na engleskom, a kad nešto baš želi posebno naglasiti, onda na talijanskom kaže Samanti pa nam ona prevede.

Samanta Fabris je liderica i kapetanica naše reprezentacije i jedna od najboljih europskih igračica, koja igra u Italiji. Prava je suigračica i odličan uzor svim mlađim djevojkama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Obrana mi je uvijek bila jaca strana... 😅🤪

A post shared by Lara Štimac (@lara_stimac) on

Grdovićeva "Nije u šoldima sve" postala je himna Vatrenih u Rusiji, rukometašima je himna bila "Morska vila", dok vaterpolisti slave uz Mišin hit "Poljubi zemlju. Odbojkašice juš nemaju svoju himnu.

- Prekratko smo zajedno, ali imamo već neke rituale, posebno 'nabrijavanje' prije utakmica. Svaka ima svoju pjesmu i prije utakmice napravimo ‘playlistu’. Koja je moja? Nine Badrić ‘Takvi kao ti’ - zaključila je kroz smijeh Lara.

Do finala Zlatne lige ostao je samo jedan korak. Cure, ne sumnjamo da ćete ga napraviti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''