Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ukić: Pullen nije kriv! Rimac? Pa rezultati govore dovoljno

Ukić: Pullen nije kriv! Rimac? Pa rezultati govore dovoljno
1

Cedevita je utakmicu gubila u par navrata kada je promašivala slobodna bacanja koja bi im mnogo značila, a naposljetku je slavila Budućnost koja ipak ima malo više iskustva, kaže nam Roko Ukić

VIDEO

Budućnost je u trećoj utakmici polufinala ABA lige svladala Cedevitu 78-73. Utakmica je, izuzev vodstva Cedevite u prvoj četvrtini čak i 11 razlike, većinu vremena bila u egalu, a posljednji šut je uzeo Jacob Pullen, koji danas nije imao svoj dan. Uz to, Amerikanac je u posljednjem napadu na -3 uzeo težak šut dok je ostalo još puno vremena do isteka napada.

- Teško je sada reći zašto je Cedevita izgubila utakmicu, no ne mislim da je problem bio Pullen. Bio je to težak šut, ali on je zabio mnoštvo ovakvih šuteva ove sezone, imao je pravo uzeti i ovaj. Cedevita je utakmicu gubila u par navrata kada je promašivala slobodna bacanja koja bi im mnogo značila, a naposljetku je slavila Budućnost koja ipak ima malo više iskustva za ovakve utakmice - analizirao je za 24sata hrvatski razigravač Roko Ukić koji je u dva navrata i igrao za Vitamine.

Iako je Cedevita slavila u prvoj utakmici, a i pričalo se kako Budućnost možda nije potpuno spremna s obzirom na to da je trener Jasmin Repeša trošio svoje nositelje u četvrtak u euroligaškoj utakmici protiv Fenera, Roko ne smatra da je to nužno bio problem:

- Svaki trener najbolje zna u kakvom su mu stanju igrači, pa sigurno tako i Repeša. To je ipak jedna iskusna ekipa za ovakve utakmice, nakon prvog poraza u Zagrebu stavljeni su pred zid, a oni su tu onda podigli svoju razinu igre i pokazali da su naposljetku ipak za nijansu jača momčad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cedevitin trener je Slaven Rimac, a hrvatski trener klub je preuzeo nakon očajnog starta Sita Alonsa u sezonu. Pola sastava je potom izmijenjeno, a Rimac je bilježio odlične rezultate:

- Rezultati govore o svakom treneru dovoljno, uzeo je momčad na očajnom mjestu u ABA ligi i s neredom od rostera, bilo mu je predloženo da promijeni pet igrača unutar sezone što je jako teško jednom treneru i doveo ju je na drugo mjesto gdje je imao realne šanse ući u finale, no za jednu loptu je ostao kratak. Kad se na to već doda da je osvajao ABA ligu za mene ovo nije nikakvo iznenađenje što je on smatran jednim od najboljih naših trenera. 

O Rimcu se nerijetko pričalo i kao kandidatu za izbornika, a legendarni hrvatski reprezentativac smatra da on za to ima kapacitet:

- Mislim da on sigurno može biti izbornik i on može raditi taj posao na visokom i kvalitetnom nivou, no što će se odlučiti, to ne znam, a treba vidjeti i što bi on mislio o tome - zaključio je Roko, koji ove sezone nastupa u francuskom Levalloisu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio