Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ukinute najavljene kazne: 'Sad im je sve oprošteno!'

Ukinute najavljene kazne: 'Sad im je sve oprošteno!'
9

Rukometaši CO Zagreba izborili su četvrtfinale u najjačem klupskom natjecanju, zbog čega iz kluba najavljuju da se poništavaju sve novčane kazne

VIDEO

Tribine Ledene dvorane su se davno ispraznile, svijetla su se ugasila, a iz svlačionice Zagreba i dalje se mogla čuti pjesma. Slavili su zasluženo, prije samo tri tjedna bili su u dubokom ponoru, danas su opet tamo gdje pripadaju. Celje doma i u gostima, te Chambery u gostima kao seriju koja je rukometaše Zagreba CO odvela u četvrtfinale Lige prvaka. A ne tako davno, nakon domaćeg poraza od Chamberyja, klupski vrh im je zaprijetio oduzimanjem 10% plaće.
- Ma sada im je sve oprošteno! - nakon Celja je govorio direktor Bartol Kaleb. Na licu je nosio osmijeh, kao i ostatak društva ove subotnje večeri. Celje je ostalo na minus 13, zabili su 18 golova za 60 minuta, Zagreb 31. Niti u jednom trenutku nisu bili ni blizu.
- Odigrali smo odličnu utakmicu, ma sve je bilo fenomenalno. Dokazali smo koliko vrijedimo - rekao je Mirza Džomba nakon treće pobjede u Ligi prvaka zaredom. Letio je kao nekada, zabio četiri od pet i najavio veliki povratak.
- Ništa, sad u ponedjeljak molimo Boga da izvučemo što lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Bilo bi dobro izbjeći Ciudad Real... - izrekao je Džomba ono što gotovo svi u Zagrebu misle. Španjolci su dobili Kiel u zadnjem kolu skupine (35-33), ali ostali su na drugom mjestu. Ostane li Zagreb na prvom, Metličić i društvo bit će jedna od četiri momčadi koja bi mogla doći u Zagreb.
- Ja se nikoga ne bojim. No ako bih mogao birati između Ciudada i Kiela, izabrao bih Kiel. Nijemci su fizički jaki, ali s njima možemo igrati, dok je Ciudad ipak puno nezgodniji protivnik - misli Kiro Lazarov, trenutno prvi strijelac Lige prvaka. Celju je zabio deset, iako su pričali da ga boli rame. Što bi tek bilo da nije boljelo...
- Napokon smo izašli iz krize, u posljednje vrijeme smo igrali pod pritiskom i tu smo pokazali svu svoju snagu - zadovoljno kaže Kiro, kojega prate i makedonske zastave. Protiv Celja ih je bilo nekoliko.
- Vidio sam ih, to mi je uvijek dodatni motiv. Drago mi je da su se Hrvati i moji Makedonci dodatno zbližili za vrijeme SP-a u Hrvatskoj - kaže Kiro. Nakon utakmice grlio je drugog Zagrebovog stranca. Čovjeka s vlastitim fan klubom. Gorazd Škof je skinuo 14 lopti i pritom izgledao kao da uživa u onome što radi.
- Prije utakmice svi smo mislili: 'Pa ne možemo još jednom zeznuti doma!'. I nismo mogli, ne pred ovako punom dvoranom, to je uvijek dodatni motiv. Sad možemo mirno spavati i čekati ogled Löwena i Chamberyja - rekao je Škof i dodao:
- Ako je ovo bila naša najbolja utakmica, sigurno možemo 20 % bolje!
Škof je standardan, Kiro također, Balić sve bolji. Vori i Duvnjak su se protiv Celja malo odmarali, ali ima tko zabijati. Primjerice, Ljubo Vukić. Dobro su došle sve te promjene u posljednje vrijeme, misli Zagrebovo lijevo krilo.
- Puno se toga dogodilo u zadnja tri tjedna, čini se da je sve to bilo pozitivan šok za nas, uključujući i promjenu trebera. Sad se treba samo dobro spremiti i dočekati četvrtfinale u najboljem mogućem izdanju - rekao je Vukić.

LÖWEN MORA DOBITI MANJE OD PET
Navijat ćemo za Löwen u nedjelju, uvijek je dobro biti prvi u skupini, rekao je nakon pobjede protiv Celja trener Maglajlija. A da bi se to dogodilo, Nijemci danas na svom parketu ne bi smjeli dobiti Chambery više od četiri razlike. U Francuskoj je slavio Chambery, ovoga puta favorit je Löwen. Bude li Zagreb prvi, mogući protivnici su Flensburg, Čehovski Medvjedi i Ciudad Real. Ako Zagreb bude drugi u svojoj skupini, u četvrtfinalu će ići na Kiel, Hamburg ili Veszprem. Očito je, slabih u ovom društvu više nema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao