Obavijesti

Sport

Komentari 16

Ukleta dvorana za "kauboje": Sjećate se SP-a 2007. godine?

Ukleta dvorana za "kauboje": Sjećate se SP-a 2007. godine?
6

Hrvatska je izgubila od Njemačke u Kölnu 22-21 i ostala bez šansi za medalju. Na SP-u 2007. igrali smo najljepši rukomet, imali smo sedam pobjeda zaredom, a onda smo došli u Köln. I sve je propalo

VIDEO

Hrvatski snovi o medalji na Svjetskom prvenstvu raspali su se porazom od Njemačke 22-21 u Kölnu. Hrvatski rukometaši sad moraju dobiti stare rivale Francuze da ne bismo ostali i bez Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Dobra vijest je da nije sve izgubljeno, Hrvatska i dalje ima sve u svojim rukama, samo treba dobiti Francuze. No loša vijest je da su to Francuzi i da igramo u Kölnu.

Lanxess Arena u Kölnu otvorena je 1998. godine, kad je Hrvatska slavila jedan od najvećih sportskih uspjeha u povijesti, nogometnu broncu iz Francuske. Prima 18.500 ljudi i najveća je hokejska arena izvan Sjeverne Amerike. 

GER, IHF WM 2019, Brasilien (BRA) vs Kroatien (CRO)

Osim koncerata, UFC-a i hokeja, najpoznatija je po rukometnim utakmicama. Tamo se igralo Svjetsko prvenstvo 2007. godine. I da, ukleta je za Hrvate. Ako ste zaboravili, taj SP 2007. godine, Hrvatska je doslovno gazila sve redom.

Grupnu fazu igrali smo u Stuttgartu, razbili smo Maroko 35-22, poigrali se s Južnoj Korejom (41-23), pala je i Rusija 32-27. 'Kauboji' su bili jedan od glavnih favorita za zlato predvođeni Ivanom Balićem, kasnijim MVP-em prvenstva.

Men

U drugom krugu selimo u Mannheim. I nastavljamo gaziti. Pobijedili smo Dansku 28-26, razbili Mađarsku 25-18, bili smo bolji i od Češke 31-29, a potom i od Španjolske 29-28. Rapsodija! Ali onda selimo u Köln, u već spomenutu Lanxess Arenu.

Izgubili smo od Francuske u četvrtfinalu i oprostili se od medalje. Dobili smo Španjolsku i Rusiju i osigurali peto mjesto, ali na tom SP-u igrali smo možda najbolji rukomet još od zlata u Portugalu i na Olimpijskim igrama u Atlanti i Ateni.

Pokretanje videa...

21:55

Sedam pobjeda zaredom imali smo na tom SP-u dok nismo došli u Köln. Zvuči poznato? SP 2019. godine, 'kauboji' rasturaju u Münchenu, prenosimo maksimalna četiri boda u drugi krug, na korak smo do polufinala, na startu druog kruga imamo najlakšeg protivnika - Brazil. Imamo igru za medalju, imamo čudesnog Šegu i sjajnu atmosfer u momčadi.  Ali ne zaboravite, u Kölnu smo.

Već prvi dan koji je bio dan odmora za naše, službeni vozač je zalutao pa su 'kauboji' kasnili na trening. Kad su se vratili u hotel, htjeli su nešto pojesti. Ali tu su opet bili brži Francuzi, kao i na onom SP-u 2007. godine. Karabatić i društvo stigli su u hotel prije nas i počistili su švedski stol tako da ni salvete nisu ostale. Onda su nas počistili Brazilci pa na kraju i Nijemci uz poguranac danskih sudaca. 

Köln, ukleta dvorana za 'kauboje'...

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio