Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ukrajinac potpisao za Zenit, izbacili ga iz reprezentacije

None Foto:

Rakitski je otišao u St. Petersburg za 10 milijuna eura, a zbog toga poteza je dobivao prijetnje smrću. žestoko su ga kritizirali i ukrajinski političari...

Jaroslav Rakitski je godinama bio stup obrane Šahtara iz Donjecka i ukrajinske nogometne reprezentacije, no ovu zimu napravio je potez zbog kojeg su ga u Ukrajini žestoko zamrzili. 

Rakitsky je potpisao u zimskom prijelaznom roku za ruski Zenit, a tako si i odredio sudbinu u reprezentaciji, Naime, Savez je odmah reagirao i ekspresno ga izbacio iz reprezentacije zbog njegovog odlaska u Rusiju. Izbornik Andrij Ševčenko je bio pod ogromnim pritiskom, Vlada mu je preporučila da ne smije zvati igrače iz ruske lige, a nakon nekoliko tjedana premišljanja podlegao je pritisku i prekrižio Rakitskog iz svojih planova na duže vrijeme.

Rakitski je otišao u St. Petersburg za 10 milijuna eura, a zbog toga poteza je dobivao prijetnje smrću, a žestoko su ga kritizirali i ukrajinski političari. Politika je tako i u ovom slučaju pokazala da je iznad sporta u kojem mora vladati jednakost, ali viša sila se upetljala i odredila sudbinu ukrajinskog braniča.

Opće je poznato da su Ukrajina i Rusija u ratnim odnosima već od 2014. godine zbog sukoba na Krimu jer su obje zemlje htjele prevlast, da bi na kraju Rusija zavladala. Od tada vlada nevjerojatna netrpeljivost, i tko god prijeđe iz jedne zemlje u drugu postaje državni neprijatelj broj jedan. I dan danas traju sukobi između ovih dviju država u Istočnoj Ukrajini, u Donjecku, upravo u gradu gdje je Rakitski proveo većinu karijere.

 

Komentari (4)
  • Rusi te prognaju iz tvoga grada, iz tvoga stadiona i ti im opet odeš u krilo. Čuda lova čini.

    6. 3. 2019,   09:18
  • kako god se ovaj ukrajinski nogometaš odlučio njegova stvar i njegove obitelji, a ovi ukrajinci iz reprezentacije pokazuju time kako nisu ništa bolji od Rusije

    6. 3. 2019,   11:19
  • I nas su srbi proganjali pa nam igraju u zg

    6. 3. 2019,   16:41