Obavijesti

Sport

Komentari 176

Amerikanci pale tenisice zbog igrača koji je klečao na himnu

Amerikanci pale tenisice zbog igrača koji je klečao na himnu
7

Colin Kaepernick, NFL igrač koji je 2016. kleknuo dok je svirala himna iz prosvjeda protiv policijskog nasilja nad Afroamerikancima, snimio je reklamu za Nike zbog koje su poludjeli Trump i desničari

VIDEO

Colin Kaepernick, quarterback koji je 2013. vodio San Francisco do Super Bowla i koji je trenutno bez kluba, snimio je reklamu za Nike zbog kojeg ultradesničari diljem Sjedinjenih Američkih Država pale tenisice i uništavaju sve što ima Nikeov znak.

Potrebno je vratiti se koju godinu unatrag kako bi pokušali shvatiti ludilo koje je zahvatilo desničarski nastrojene Amerikance.

Colin Kaepernick 2016. godine, u znak prosvjeda protiv policijskog nasilja nad Afroamerikancima, nije ustao na američku himnu uoči utakmice, već je kleknuo. 

FILE PHOTO: San Francisco 49ers outside linebacker Harold, quarterback Kaepernick and free safety Reid kneel in protest in Santa Clara

'Kuč**in sine, treba te otpustiti'

To je bio njegov legitimni način prosvjeda u demokratskoj zemlji, a nakon toga napao ga je kontroverzni američki predsjednik Donald Trump koji ga je sramotno izvrijeđao.

- Igrač koji ne poštuje himnu je kuč*** sin i treba ga otpustiti! - rekao je tada Trump, a nakon njegovih riječi većina NFL momčadi podržala je Kaepernicka te je na utakmicama klečala dok je svirala američka himna.

Pokret 'klekni' podržali su mnogi američki sportaši i javne osobe iz svijeta glazbe i glume koji su kritizirali Trumpa i njegovu politiku. Ovo s paljenjem tenisica je nastavak priče, a sve je počelo nakon što je Nike objavio reklamu s Kaepernickom i riječima:

- Vjeruj u nešto. Makar to značilo da moraš žrtvovati sve.

Colin Kaepernick appears as a face of Nike Inc advertisement marking the 30th anniversary of its "Just Do It" slogan

Trump: Poruka je užasna!

Odmah je reagirao kontroverzni Donald Trump.

- Poruka koju Nike šalje je užasna! Možda ima razlog zašto to rade, ali namjera poruke je grozna. Takve poruke ne bi trebalo slati - ispalio je Trump.

Podržali su ga ultradesničari koji objavljuju videa u kojima pale Nikeove tenisice i sve što ima veze s tom američkom multinacionalnom kompanijom odjeće i obuće.

 

 

VIDI OVO! KVIZ: Jesi li grafče na tavče ili chilli con carne?

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram