Obavijesti

Sport

Komentari 12

Umirovili ga 'šesticom': Torres u oproštaju izgubio od Inieste

Umirovili ga 'šesticom': Torres u oproštaju izgubio od Inieste
1

Fernando Torres (35) neće po najboljem pamtiti oproštaj od nogometne karijere. Njegov je Sagan Tosu u 24. kolu izgubio od Vissel Kobea Andresa Inieste i to s visokih 6-1 (3-0). Torres je odigrao svih 90 minuta

VIDEO

U lipnju je Fernando Torres (35) najavio oproštaj od nogometa i to protiv Vissel Kobea. No, nisu ga na najljepši mogući način ispratili zvjezdani kolege iz Kobea poput Andresa Inieste, Davida Ville i Thomasa Vermaelena. Pobijedili su njegovu momčad 6-1 (3-0), a samo je Thomas Vermaelen bio 'milostiv' koji je poslao loptu u svoj gol.

- Odlučio sam poslušati svoje tijelo. Nisam na nivou na kojem bih trebao biti i odlazim mirne savjesti. Ovo je zapravo najbolji način da pomognem svojoj momčadi - rekao je Torres u lipnju kad je najavio oproštaj od nogometa. 

Japansko prvenstvo traje još deset kola do kraja sezone, ali Torres je odlučio kako je za njega ipak dosta. Španjolski napadač odlučio je da je vrijeme za mirovinu. Popularni El Nino osvajao je zlatne medalje sa španjolskom reprezentacijom na Europskom i Svjetskom prvenstvu, Ligu prvaka sa Chelseajem i Europsku ligu s Chelseajem i Atletico Madridom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ostavio trag od Španjolske do Japana

Dijete je madridskog Atletica, a u klubu je igrao u dva navrata. U prvu momčad je ušao 2001. godine, a zadržao se sve do odlaska u Englesku 2007.  U Liverpoolu je pokazao sve čari svog talenta, ali najveću pogrešku karijere napravio je kada je odlučio u transferu vrijednom 58,5 milijuna eura otići u Chelsea. U Londonu se nije snašao, forma mu je drastično pala, a postao je i predmet zezancije među navijačima. U 110 odigranih utakmica uspio je zabiti samo 20 golova. 

Igrao je i u Milanu, a prošlu sezonu i pol je proveo u japanskom Sagan Tosuu

Na povratku mu skandiralo 50.000 ljudi, kada je odlazio iz Atletica, čitav stadion je plakao

U svoj se Atletico vratio 2015. godine, godinu dana je proveo na posudbi u Milanu, a onda je stigao kući odraditi dvije zadnje sezone. U klubu ga je tada dočekao i Mario Mandžukić koji je nosio "njegovu" devetku. Na predstavljanju na Vicente Calderónu se tada skupilo 50 tisuća ljudi koji su skandirali njegovo ime.

- Svatko se kad-tad mora vratiti doma. Nikad nisam skrivao odakle sam i zato sam sretan. Čast mi je ponovno biti dio Atletica, kluba za koji sam kao klinac s tribina Vicente Calderona. Kada sam prvi puta igrao u Atleticu, tada je moj nogometni san bio ispunjen - pričao je tada El Nino.

Football Soccer - Atletico Madrid v Valencia - Spanish La Liga Santander

U oproštajnoj utakmici u Španjolskoj, potpuno drugačija slika od one s njegovog povratka. Suze su se slijevale Wandom Metropolitano. Atletico je igrao s Eibarom, Torres je bio kapetan i zabio je oba gola u remiju 2-2. Za svoj je voljeni klub zabio ukupno 129 golova u 404 utakmice. U Madridu je igrao i sa Šimom Vrsaljkom koji ga je spasio na jednoj utakmici u ožujku 2017. godine. 

La Liga Santander - Atletico Madrid vs Eibar

Atletico je gostovao kod Deportiva, a na Torresa je pet minuta prije kraja utakmice naletio Alex Bergantiños. Napadač je beživotno pao na travu i udario glavom. Stadion je utihnuo. Neki igrači Atletica nisu mogli ni gledati što se događa, ali Šime Vrsaljko je odmah dotrčao do njega, izvadio mu jezik i spasio život. Pomogao mu je tada i kapetan Gabi. Da nije bilo njihove ekspresne reakcije, Torres se mogao ugušiti.

- Neću se vraćati kao igrač. To mi i je najteže, što više neću nositi ovaj dres. Ne znam što nosi budućnost, ali kada je netko ovoliko vezan za klub, naravno da postoji želja da se vrati - rekao je na oproštaju od Atletica u svibnju prošle godine. A sad je došao konačan kraj

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića