Obavijesti

Sport

Komentari 25

Umjesto da sad igra u 'repki', spava na betonu s ubojicama!

Umjesto da sad igra u 'repki', spava na betonu s ubojicama!
2

Nogometaš trune u tajlandskom zatvoru, u zatvoru države koja je igrala službenu utakmicu protiv Bahreina, države u kojoj je rođen i - u čijem je dresu danas trebao igrati!

VIDEO

U Dubaiju su Bahrein i Tajland (0-1) odigrali utakmicu A skupine Azijskog nogometnog kupa. Jedan od poznatijih igrača Bahreina,  Hakeem Al-Araibi nije igrao jer je u - tajlandskom zatvoru.

Al-Araibijeva kalvarija počela je u studenome 2012. kada je uhićen kao sudionik 'Arapskog proljeća'. Mediji su javljali o mučenjima, Al-Araibiju su navodno posebno okrutnim mlaćenjem po nogama pokušali uništiti karijeru. Optužen je da je bio dio šijitskih protesta protiv sunitske obitelji koja vlada zemljom, da je sudjelovanjem u protestima uništavao imovinu.

Pobjegao pa opet zaglavio

To što je čovjek dokazao da je na dan kada je navodno razbijao po Bahreinu zapravo bio u Kataru i igrao utakmicu, nikog nije zanimalo! Da ne bi naivno čekao nepravednu presudu Hakeem je pokušao i uspio pobjeći u Australiju. Tamo je dobio azil pa se čak i vratio nogometu, igrao je za Pascoe Vale FC u drugoj australskoj ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Valjda preopušten u povratku normalnom životu, napravio je glupost. Odlučio je sa suprugom dio medenog mjeseca provesti u Tajlandu. Čim su nogom stupili u Bangkok, Al-Araibija su tajlandske vlasti uhitile na temelju bahreinske potjernice. Tajland nije Australija, momentalno je bačen u zatvor.

Nije 'pomoglo' što je javno istupao protiv Salmana bin Ibrahima Al Khalife, bahreinskog šeika koji je i predsjednik Azijske nogometne federacije i potpredsjednik Fife. Sada u tajlandskom zatvoru čeka odluku o izručenju u Bahrein i ne krije da je: slomljen čovjek.

Pa na TV-u se vidjelo da ne razbijam!

- Spavam na betonskom podu, zajedno sa pedesetoricom drugih zatvorenika od kojih neki ne kriju nego se hvale da su u zatvoru zbog nasilja i zbog ubojstava. Prostor je toliko skučen da se ni ležeći nitko od nas ne može okrenuti na drugi bok, a vrućina je nesnosna - govorio je Al-Araibi u mikrofon australske televizije koja je nekako uspjela ishoditi dozvolu za kratki razgovor s bahreinskim nogometašem.

- Preklinjem australske vlasti da me ne zaborave, da me vrate mojoj supruzi u Melbourne. U prosincu su mi Tajlanđani odredili 60 dana pritvora dok čekam sudsku odluku o izručenju. Nitko ne želi napraviti 2 minute posla pa provjeriti i vidjeti da sam u isto vrijeme za koje me u Bahreinu optužuju da sam sudjelovao u protestima i uništavao imovinu ja zapravo: igrao utakmicu koja je uživo prenošena na televiziji! - Bahreinac ističe apsurd svoje po život opasne situacije.

- Kako sam? Pokušavam biti hrabar, ali iznutra sam slomljen - očajnički je poručio Al-Araibi.

Na društvenim mrežama krenula je kampanja 'Spasimo Hakeema'. Nogometaša koji trune u zatvoru države koja igra službenu utakmicu protiv države u čijem je dresu danas trebao igrati. Australija daje sve od sebe, kontakti na najvišim državnim i nogometnim razinama su neprestani, ali Al-Araibi je i dalje - na zatvorskom betonu, s ubojicama. Strahujući od još teže sudbine ako ga izruče Bahreinu...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova