Obavijesti

Sport

Komentari 99

Umro Iztok Puc: Legenda je izgubila tešku bitku s rakom

Umro Iztok Puc: Legenda je izgubila tešku bitku s rakom
9

Legenda hrvatskog i jugoslavenskog rukometa Iztok Puc umro je u 46. godini u noći sa srijede u četvrtak. Puc se nekoliko mjeseci borio s teškom zloćudnom bolesti

VIDEO

Proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac Iztok Puc umro je u 46. godini nakon kratke, ali teške bolesti.

Puc je preminuo u noći sa srijede na četvrtak u SAD-u u kojoj je izgubio tešku bitku s rakom, doznaje slovenski portal zurnal24. Sa zloćudnom bolešću koja je napala jetru i pluća borio se posljednjih nekoliko mjeseci u svom domu na Floridi. Prije tjedan dana stanje mu se malo poboljšalo te ga je čekalo liječenje u Kaliforniji. No, bolest je bila brža i nakon godinu dana i Velimira Kljaića odnijela još jednu legendu hrvatskog rukometa i sporta.

'Rukometna' Hrvatska prikupljala sredstva za Pucovo liječenje

Iztok je preminuo samo dva dana prije utakmice Zagreba i Barcelone u Ligi prvaka čiji prihod od prodaje ulaznica je bio namijenjen njegovu liječenju. Prije te utakmice organiziran je još jedan humanitarni, rasprodani susret za Puca između Borca i Zagreba u SEHA ligi 4. listopada, a dio prihoda od ulaznica išao je za njegovo liječenje.

Planiran je bio i susret između hrvatske reprezentacije iz 1996. i slovenske reprezentacije 2000. petog studenog u dvorani u Laškom kojeg je namjeravao organizirati Pucov bliski prijatelj Rolando Pušnik. Hrvatski rukometni savez također se uključio u akciju i donirao novac za Pucovo liječenje.

Osvojio olimpijsko zlato, svjetsko srebro i europsku broncu

Puc je s hrvatskom reprezentacijom osvojio zlato na Olimpijskim Igrama 1996. u Atlanti, svjetsko srebro s Islanda 1995. i broncu na Europskom prvenstvu 1994. u Portugalu. S Jugoslavijom je osvojio olimpijsku broncu 1998. u južnokorejskom Seoulu. Slovensku reprezentaciju vodio je do osmog mjesta na Olimpijskim Igrama 2000. u Sydneyju. Sa Slovenijom je najveći uspjeh ostvario samo nekoliko mjeseci prije osvojivši peto mjesto na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Zanimljivo, Puc je nastupao za tri rukometne reprezentacije - jugoslavensku, hrvatsku i slovensku te je jedini rukometaš u povijesti koji je na Olimpijskim Igrama igrao s tri različite reprezentacije. 

Legendarni rukometaš rođen je u Slovenj Gradecu 14. rujna 1966., a proslavio se igranjem za slovenske Prule i Celje, Zagreb te banjalučki Borac.

Lijevi vanjski sa Zagrebom je osvojio dva naslova europskog prvaka 1992. i 1993.. Posebno ćemo pamtiti njegov pogodak njemačkom Wallauu u finalu Lige prvaka. Nijemci su sustigli pet razlike iz Zagreba, a onda je Puc svojim golom donio veliko slavlje i naslov europskog prvaka Zagrebašima. 

Posljednju funkciju o rukometu obavljao je u sezoni 2002./2003. kao sportski direktor Prula.

Vijest o Pucovoj bolesti šokirala javnost

Početkom rujna ove godine odjeknula je vijest da se proslavljeni rukometaš Iztok Puc bori s rakom pluća i jetre. Puc se liječio uz potporu supruge i sina Boruta zbog kojeg se 2005. preselio u SAD kako bi podržao njegovu tenisku karijeru. , 

Vijest o bolesti je obznanio Pucov šurjak Hrvoje Horvat mlađi.

- Iztok je vrlo bolestan. Rak se s pluća proširio na jetra i svaki dan očekujemo loše vijesti. Ovih dana mama je otišla u Floridu gdje je Iztok u bolnici - rekao je Horvat početkom listopada za Večernji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe